fbpx
MILITARNOUTATI

Cimitirul tancurilor – locul unde blindatele isi gasesc sfarsitul – FOTO

t1

Mii de tancuri germane din timpul Razboiului Rece zac intr-un cimitir de vehicule vechi la Edeleben in Germania. Poate parea ciudat, dar in timp ce Rusia maseaza forte armate la granita estica a Ucrainei, alte tari precum Germania recurg la dezmembrarea tancurilor uzate.

Tancurile care au apartinut odata infanteriei mecanizate a Germaniei asteapta in prezent in curtea companiei Battle Tank Dismantling GmbH, potrivit Daily Mail.

De la inceputul anilor ’90, firma a dezmembrat peste 15.000 de tancuri si alte vehicule blindate din Germania, Austria, Franta si din alte tari ale Europei.

Aceste lucrari de dezmembrare sunt in conformitate cu tratatul cu privire la fortele armate conventionale din Europa, un acord semnat in ultimii ani ai Razboiului Rece, care prevedea limitarea principalelor echipamente militare.

Dar criticii spun ca, odata cu sfarsitul Razboiului Rece si cu schimbarea balantei de putere din Europa de Est, termenii tratatului nu ar mai fi de actualitate.

In anul 2007, Rusia a refuzat sa-si indeplineasca obligatiile care decurgeau din tratat, din cauza extinderii organizatiei militare NATO spre Est si a planului de amplasare a scutului de aparare antiracheta al Statelor Unite in Polonia.

O multime de tancuri tip Marder ale armatei germane isi asteapta randul pentru dezmembrare la Edeleben.

Buruienile si arbustii au crescut in jurul tancurilor, pe campul unde sunt depozitate vechile vehicule din anii ’70.

Tancurile Marder au reprezentat principalele arme ale unitatilor de infanterie din armata germana, de la inceputul anilor ’70 si pana astazi.

Tancurile Marder asigurau o protectie a militarilor germani impotriva armelor de foc inamice de calibru mic, iar blindajul rezista tirurilor de proiectile.
t2 t3 t4 t5

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.