NOUTATIPOLITICA

Guvernul României votează astăzi recunoașterea căsătoriilor între homosexuali și lesbiene

lgbt romania 1

Pe ordinea de zi a Guvernului României ar putea intra proiectul de lege care modifică regimul străinilor în România. Astfel, certificatul de căsătorie dintre persoane de același sex încheiat într-un stat din UE să fie recunoscut în România fără a mai fi necesară transcrierea în registrele de stare civilă române.

Al treilea proiect normativ care se află pe lista celor care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului României din 20.09.2023, ora 18:30 este Proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.194/2002 privind regimul străinilor în România.

În luna iulie, MAI a anunțat că „modificarea propusă are în vedere doar înlăturarea cerinței transcrierii certificatului de căsătorie, exclusiv în scopul exercitării drepturilor ce privesc libera circulație a persoanelor în cadrul Uniunii Europene”.

O reacție virulentă a venit din partea lui Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR, la scurt timp după ce au fost propuse modificările. Reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor a anunțat că, în cazul în care proiectul nu va fi retras, se va organiza un nou Referendum pentru Familie.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a respins, de asemenea, impunerea de către Uniunea Europeană a recunoașterii căsătoriilor între persoane de același sex în România.

Proiectul de lege al Guvernului României

”Lege pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România Parlamentul României adoptă prezenta lege

Articol unic – Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 421 din 5 iunie 2008, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:

 1. La articolul 46 alineatul (16), după litera f) se introduce o nouă literă, lit. g), cu următorul cuprins:
  „…………………………………………………………………………………………………
  g) străinii, membrii de familie ai cetățenilor români, care au întemeiat cu aceștia o viață de familie pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.”
 2. La articolul 46, după alineatul (171) se introduc două noi alineate, alin. (172) și (173), cu următorul cuprins:
  „…………………………………………….……….………………………………………….
  (172) Solicitarea de viză depusă de persoanele prevăzute la alin.(16) lit.g) va fi însoțită de certificatul de căsătorie eliberat în statul membru al Uniunii Europene unde s-a încheiat căsătoria.
  (173) Certificatul de căsătorie prevăzut la alin.(172) are putere doveditoare în țară fără a fi necesară transcrierea în registrele de stare civilă române, doar în scopul acordării dreptului de ședere pe teritoriul statului român, în condițiile stipulate de dreptul Uniunii Europene, soților, cetățeni ai statelor terțe, din căsătoriile dintre persoane de același sex, încheiate sau contractate într-un stat membru al Uniunii Europene.”

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.