“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Poti sa pierzi tot prin Escrocheria “Mă auziți acum?” Motivul pentru care să nu răspunzi cu “Da”

atentie escroci la telefon 88509 1

În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de “Mă auziți acum?” se distinge prin caracterul său deosebit de subtil și înșelător.

Această escrocherie începe cu un apel telefonic aparent inofensiv, în care persoana care sună, adesea cu ajutorul unui sistem automat, pune o întrebare simplă: „Mă auziți?” La auzul acestei întrebări, majoritatea persoanelor răspund instinctiv cu un „da”. Cu toate acestea, escrocii exploatează acest răspuns, înregistrându-l și folosindu-l ulterior pentru a pretinde în mod fals autorizația victimei pentru tranzacții sau acțiuni cu care aceasta nu a fost de fapt de acord.

Organizațiile de protecție a consumatorilor, cum ar fi Better Business Bureau, au emis avertismente cu privire la această înșelătorie, sfătuind persoanele să închidă imediat fără a da niciun răspuns. Modalitățile exacte prin care escrocii exploatează aceste înregistrări rămân neclare, dar există temeri că aceștia ar putea fabrica consimțământul pentru achiziții sau contracte neautorizate.

Deși până în prezent nu au fost raportate pierderi financiare directe în urma acestei înșelăciuni, există temeri cu privire la potențialele consecințe pe termen lung. Pentru a vă proteja de astfel de escrocherii, printre sfaturile oferite se numără utilizarea identificatorului de apeluri pentru a filtra apelurile, înregistrarea în registrul „Nu sunați” pentru a reduce apelurile de telemarketing, monitorizarea atentă a extraselor de cont și a facturilor bancare și raportarea oricărui incident suspect autorităților relevante.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.