“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ATENTIE, romani! Cea mai noua ESCROCHERIE care te poate lasa fara bani

bani lei publimedia shutterstock

O nouă escrocherie a făcut tot mai multe victime în ultima perioadă. Infractorii inventivi te pot lăsa fără bani în cont, dacă nu eşti atent. Iată care sunt semnele care-i dau de gol.

Escrocii inventivi pot obţine sume foarte mari de pe urma românilor creduli şi neatenţi, mai ales în această perioadă. Este vorba despre persoane care caută un apartament de închiriat, iar timpul este foarte bine ales, în condiţiile în care studenţii se întorc în marile centre universitare din ţară.

Iată cum funcţionează escrocheria: infractorul pretinde că este proprietarul unui apartament de lux pe care îl închiriază sub preţul pieţei. Suma pe care o cere este, de obicei, între 200 şi 300 de euro pentru un apartament luxos, un adevărat chilipir în ochii multora, iar fotografiile sunt furate de pe internet, potrivit România TV.

Sub pretextul că nu locuieşte în oraş, falsul proprietar îi spune clientului că cel mai bine ar fi să testeze apartamentul o perioadă, după care ar urma încheierea unui contract şi îi trimite o factură falsificată, de obicei cu sigla Airbnb sau Booking.com, prin care se selectează ca perioadă de şedere o lună de zile. Alăturarea facturilor false cu aceste mărci celebre i-a păcălit pe mulţi români, aşa că au trimis cele câteva sute de euro. Ulterior, numărul de telefon la care au discutat cu “proprietarul” devine inactiv.

Rezervările prin Booking sau Airbnb se fac direct pe site-ul oficial, iar plata se face ori direct pe platformă, ori în momentul cazării.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.