“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ULTIMA ESCROCHERIE ÎN ROMÂNIA: „CURIERUL FALS”

Ultima escrocherie în România: „Curierul fals”. Este incredibil ce a pățit un bărbat din Câmpulung Moldovenesc. Acesta și-a luat “țeapa” vieții, după ce a încercat să cumpere două telefoane iPhone 7, prin OLX, în valoare de 2.600 lei.

Cumpărătorul celor două telefoane a trimis un fals agent al unei firme de curierat, care a luat marfa și a eliberat o chitanță fără valoare. Când și-a dat seama că a fost păcălit, vânzătorul, administratorul unui magazin de telefoane din Câmpulung, a sunat imediat la poliție. În câteva ceasuri, polițiștii l-au prins pe «curier» – un tânăr de 27 de ani din târg. Ca să fie treaba bună, așa ca pe la noi, după atâta zarvă și alergătură, păcălitul și șmecherul s-au împăcat, dar polițiștii au deschis totuși dosar penal de înșelăciune.

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată joi, 20 martie, de Călin Ş., de 42 de ani, despre faptul că în urma unui anunț de vânzare pe care l-a postat pe OLX o persoană necunoscută care a declarat că este agent al firmei Cargus a venit și a ridicat un pachet în care se aflau două telefoane mobile marca iPhone 7, spre a fi trimis în orașul Deva, județul Hunedoara.

După preluarea coletului, așa-zisul reprezentant Cargus a lăsat un aviz din carton, ulterior bărbatul dându-și seama că a fost înșelat cu suma de 2.600 lei – contravaloarea telefoanelor pe care le scosese la vânzare. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au aflat că bărbatul care a făcut sesizarea este administrator la SC Alin GSM SRL Câmpulung Moldovenesc, firmă care are ca obiect de activitate repararea echipamentelor electronice și de telecomunicații. Pe 19 martie, el a scos la vânzare pe site-ul OLX două telefoane mobile marca iPhone 7, pentru suma de 2.700 lei. Telefoanele au fost confecționate de vânzător prin cumpărarea de pe site-ul OLX a plăcilor de bază și a celorlalte subansamble, anunță obiectivdesuceava.ro.

În seara de 19 martie, în jurul orei 21.00, a fost contactat pe serviciul de mesagerie OLX de o persoană care s-a arătat interesată de achiziție și care i-a propus o reducere de preț de 100 lei pentru achiziționarea ambelor telefoane. După ce au căzut de acord asupra prețului, cumpărătorul l-a anunțat pe Călin Ş. că a doua zi, după ora 12.00, va trimite un curier să ridice telefoanele. Pe 20 martie, în jurul orei 14.00, la sediul firmei s-a prezentat un tânăr, care a spus că este de la firma de curierat Cargus și s-a prezentat pentru a ridica un colet. Cum era preocupat de împachetarea coletului, bărbatul din Câmpulung nu a băgat de seamă că acel tânăr nu avea niciun fel de însemn sau echipament al firmei de curierat. A predat pachetul, acel tânăr i-a eliberat o hârtie fără duplicat și a plecat cu pachetul.

În urma activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii B.I.C., autorul infracțiunii a fost identificat ca fiind Mircea-Mihai F., de 27 de ani, localnic, care a recunoscut fapta comisă și s-a împăcat cu persoana vătămată. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.