ULTIMA ESCROCHERIE ÎN ROMÂNIA: „CURIERUL FALS”

Ultima escrocherie în România: „Curierul fals”. Este incredibil ce a pățit un bărbat din Câmpulung Moldovenesc. Acesta și-a luat “țeapa” vieții, după ce a încercat să cumpere două telefoane iPhone 7, prin OLX, în valoare de 2.600 lei.

Cumpărătorul celor două telefoane a trimis un fals agent al unei firme de curierat, care a luat marfa și a eliberat o chitanță fără valoare. Când și-a dat seama că a fost păcălit, vânzătorul, administratorul unui magazin de telefoane din Câmpulung, a sunat imediat la poliție. În câteva ceasuri, polițiștii l-au prins pe «curier» – un tânăr de 27 de ani din târg. Ca să fie treaba bună, așa ca pe la noi, după atâta zarvă și alergătură, păcălitul și șmecherul s-au împăcat, dar polițiștii au deschis totuși dosar penal de înșelăciune.

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată joi, 20 martie, de Călin Ş., de 42 de ani, despre faptul că în urma unui anunț de vânzare pe care l-a postat pe OLX o persoană necunoscută care a declarat că este agent al firmei Cargus a venit și a ridicat un pachet în care se aflau două telefoane mobile marca iPhone 7, spre a fi trimis în orașul Deva, județul Hunedoara.

După preluarea coletului, așa-zisul reprezentant Cargus a lăsat un aviz din carton, ulterior bărbatul dându-și seama că a fost înșelat cu suma de 2.600 lei – contravaloarea telefoanelor pe care le scosese la vânzare. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au aflat că bărbatul care a făcut sesizarea este administrator la SC Alin GSM SRL Câmpulung Moldovenesc, firmă care are ca obiect de activitate repararea echipamentelor electronice și de telecomunicații. Pe 19 martie, el a scos la vânzare pe site-ul OLX două telefoane mobile marca iPhone 7, pentru suma de 2.700 lei. Telefoanele au fost confecționate de vânzător prin cumpărarea de pe site-ul OLX a plăcilor de bază și a celorlalte subansamble, anunță obiectivdesuceava.ro.

În seara de 19 martie, în jurul orei 21.00, a fost contactat pe serviciul de mesagerie OLX de o persoană care s-a arătat interesată de achiziție și care i-a propus o reducere de preț de 100 lei pentru achiziționarea ambelor telefoane. După ce au căzut de acord asupra prețului, cumpărătorul l-a anunțat pe Călin Ş. că a doua zi, după ora 12.00, va trimite un curier să ridice telefoanele. Pe 20 martie, în jurul orei 14.00, la sediul firmei s-a prezentat un tânăr, care a spus că este de la firma de curierat Cargus și s-a prezentat pentru a ridica un colet. Cum era preocupat de împachetarea coletului, bărbatul din Câmpulung nu a băgat de seamă că acel tânăr nu avea niciun fel de însemn sau echipament al firmei de curierat. A predat pachetul, acel tânăr i-a eliberat o hârtie fără duplicat și a plecat cu pachetul.

În urma activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii B.I.C., autorul infracțiunii a fost identificat ca fiind Mircea-Mihai F., de 27 de ani, localnic, care a recunoscut fapta comisă și s-a împăcat cu persoana vătămată. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *