fbpx
MILITARNOUTATI

Armata Română – SCLAVA N.A.T.O: România oferă de două ori mai mult decât Congresul american pe un avion de luptă F- 35

#MApN #NATO #F35

ciolacu klaus

Programul de înzestrare al Armatei Românie cu 32 de avioane de luptă F-35 Lightning II va fi cel mai scump program de înzestrare militară din istoria României având în vedere că în conturile producătorului Lockheed Martin Corp. vor ajunge 6,5 miliarde de dolari.

Potrivit ministrului apărării Tilvăr, va valora mai mult decât cele pentru șapte baterii Patriot (3,9 miliarde de dolari) și 54 de instalatii de lansare HIMARS (1,5 miliarde de dolari) la un loc.

Acțiunile Lockheed Martin au crescut cu aproape 12 %, doar într-o singură zi. Doar într-un singur an, acțiunile LM au avut un randament de 15%. Investitorii de pe burse sunt fericiți.

actiuni lockheed martin

Se vor achiziționa 32 de bucăți, deci prețul pe o unitate 203 de milioane de dolari, dublu decât a admis Congresul american!
Polonia a oferit 4,6 miliarde de dolari, tot pe 32 de unități. Departamentul de stat a aprobat livrarea acestor avioane de luptă, pentru un preț mai mic, dar fără offset, conform Defencenews.com

Doar Cehia plătește mai multe decât România: 233 de milioane de dolari/bucată. Departamentul de stat al SUA a aprobat vânzarea a 24 de avioane de luptă, contra sumei de 5,4 miliarde de dolari, informează Breackingdefence.com

Prețul pe unitate al F-35, inclusiv costurile auxiliare, cum ar fi întreținerea depozitului, echipamentele de susținere la sol și piesele de schimb, este de 110,3 milioane USD/ F-35A, 135,8 milioane USD/F-35B și 117,3 milioane USD / F-35C, informează Center for Arms Control. Costurile acestea au fost aprobate de Congresul american.

Un expert în achiziții militare din Armata Română susține că Pentagonului i s-a făcut un discount de volum, doar că ultimele informații din presa americană arată că totalul comenzilor, aprobate de Congres au scăzut. României i se vor livra aceste avioane de luptă după 2030.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.