“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITAR

Ne trimit la război!? Ordin de mobilizare pentru rezerviștii din Armata României

rezervisti 4

În următoarea perioadă, în două mari orașe de lângă Capitală se fac mobilizări masive în rândul bărbaților! Se va evalua stadiul pregătirii populației, economiei și teritoriului de apărate. Ministerul Apărării Naționale anunță un exerciți de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare MOBEX BR-GL-24 ce se va desfășura, în perioada 8-12 aprilie.

Potrivit MApN, în perioada 8-12 aprilie se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare, în județele Brăila și Galați. Exercițiile de mobilizare se planifică și se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Ministerul spune că scopul MOBEX – care vizează, în medie, aproximativ zece județe anual – este verificarea modului de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, realizarea coeziunii între militarii în activitate și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme. Pe timpul exercițiului, rezerviști cu domiciliul în județul Brăila, respectiv în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare. Exerciții similare s-au mai desfășurat în cele două județe în 2011 (Galați), respectiv 2015 (Brăila).

Rezerviști români chemați urgent la mobilizare

În contextul unui război la granițele țării, Ministerul Apărării Naționale din România a ordonat o mobilizare pentru un „exercițiu militar”. Sute de rezerviști au primit ordine de chemare prin poștă conform Legii 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război. Conform comunicatului oficial emis de MApN, rezerviștii sunt obligați să participe la antrenamentele și exercițiile de mobilizare, iar absența lor poate fi sancționată cu amenzi între 1.300 și 3.800 de lei. Aceste sancțiuni sunt prevăzute de articolul 80 din Legea 446/2006 și se aplică în cazul neprezentării la exercițiile și antrenamentele de mobilizare. Anunțul mobilizării și amenințarea cu amenzi substanțiale au stârnit reacții de nemulțumire și îngrijorare în rândul rezerviștilor și al populației în general.

Militarii rezerviști sunt chemați la unitățile militare pentru antrenament, inclusiv pentru trageri. Totul în cadrul unui amplu exercițiu de mobilizare al MApN, în baza „Legii 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război”, care se desfășoară săptămâna aceasta în județele Brăila și Galați.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.