“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARNOUTATI

MApN fură de la români ca să dea britanicilor: Fregata armatei române …DEZMEMBRATĂ pentru a face donații unei firme private din Marea Britanie

free 696x464 1

Ministerul Apărării Naționale a fost subiectul unei constatări surprinzătoare din partea Curții de Conturi, după ce s-a constatat o “donație” de peste 12 milioane de euro către o firmă privată din Marea Britanie.

Această acțiune a presupus transferul gratuit a două turbine Olympus aparținând Fregatei F22 – Regina Maria către o companie privată britanică, fără clarificarea scopului donației, contrar legislației în vigoare. De asemenea, donațiile de produse militare în valoare de 6 milioane de euro au fost înregistrate eronat ca vânzări.

Printre instituțiile verificate de Curtea de Conturi, cele mai mari deficiențe au fost identificate la Ministerul Apărării Naționale. Una dintre cele mai grave constatări a fost absența din gestiune a două turbine care făceau parte din Fregata F222 – Regina Maria. Inspectorii au constatat menținerea eronată în contabilitate a sumei de 61.319.064 lei, reprezentând contravaloarea a două turbine ce figurau în Inventarul complet al fregatei, precum și a altor două turbine cedate în 2021 unei firme engleze, fără clarificarea scopului cedării, încălcând astfel legislația.

Raportul de audit al Curții de Conturi a subliniat și înregistrări incorecte privind ieșirile și intrările de piese de schimb din inventarul complet al fregatei F221. Aceste nereguli privesc înregistrarea necronologică și nesistematică în contabilitate a elementelor patrimoniale, precum și aspecte legate de modul în care s-au desfășurat inventarierea pieselor de schimb din gestiunea entității.

În plus, s-a constatat că mai multe contracte încheiate pentru închirierea unor imobile sau părți din acestea, aflate în domeniul public al statului și sub administrarea Ministerului Apărării Naționale, nu au fost evidențiate corect în situațiile financiare, iar sumele datorate bugetului de stat în urma acestor contracte nu au fost virate conform legii. Astfel, unele entități au virat doar 50% din sumele încasate în baza acestor contracte către bugetul de stat, contrar prevederilor legale.

De asemenea, auditul a relevat existența unor echipamente și componente în valoare de 123.517.289 lei, achiziționate de o entitate sub Ministerul Apărării Naționale, care nu au fost preluate de structurile militare beneficiare pentru care s-a derulat achiziția. Aceste bunuri materiale sunt în prezent în custodia unor terți și necesită acțiuni urgente pentru întreținere și protecție împotriva degradării continue.

Aceste nereguli semnalate de Curtea de Conturi la nivelul Ministerului Apărării Naționale ridică semne de întrebare în privința gestionării și utilizării fondurilor și resurselor destinate sectorului militar, evidențiind necesitatea unor măsuri urgente pentru remedierea și corectarea deficiențelor constatate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.