“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Locuințele de serviciu ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, scoase la vânzare

Locuințele de serviciu ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerului Apărării Naționale (MApN) sunt puse în vânzare

Politistii pot intra in locuinta chiar daca nu iti dai acordul. Legea care arata cand au voie organele de politie sa sparga usa

Locuințele de serviciu MAI și MApN urmează să fie vândute

Un proiect de lege depus la Senat sugerează vânzarea tuturor locuințelor de serviciu ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale. Această inițiativă vizează beneficierea actualelor persoane care ocupă aceste locuințe și care au contracte de închiriere, dar și a angajaților din cadrul ministerelor, care ar putea achiziționa aceste locuințe printr-un ordin al conducerii instituțiilor publice, fie integral sau în rate lunare pe o perioadă de maximum 20 de ani.

Potrivit proiectului de lege, plata chiriei sau a ratelor pentru aceste locuințe de serviciu nu mai este justificată pentru personalul MAI și MApN. Astfel, în cazul în care aceste locuințe nu sunt achiziționate de chiriași, ele ar putea fi transferate autorităților interesate prin decizie guvernamentală.

Locuințele de serviciu din sfera MAI și MApN ar putea fi achiziționate de personalul în activitate din aceste instituții, pensionari sau urmașii personalului decedat. Persoanele interesate trebuie să dețină un contract de închiriere valabil, să locuiască în aceste locuințe, să fi achitat chiria la zi și să nu dețină deja o locuință proprie care să corespundă numărului de camere necesare familiei.

Conform proiectului de lege, aceste locuințe de serviciu vor fi transferate din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului. Vânzarea acestora va fi efectuată de structuri abilitate prin ordin al conducerii instituțiilor publice din sfera MAI și MApN, fie cu plata integrală a valorii locuinței, fie în rate lunare pe o perioadă de 20 de ani, la o dobândă anuală de 5%.

De asemenea, se precizează că această operațiune de vânzare nu va fi impozitată cu TVA, iar instituțiile publice vor garanta încasarea prețului prin constituirea unei ipoteci de rang I asupra locuinței. De asemenea, aceste locuințe nu vor putea fi vândute pentru următorii 5 ani de la achitarea integrală a prețului, iar sumele încasate din vânzare vor reveni bugetului de stat.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.