“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

„Parcă am fi coafeze”/ Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

c6805bdf124c5729389342414a2aa465

În această perioadă părinții care au copiii la școală se mobilizează în grupurile de pe WhatsApp pentru a strânge bani și a le oferi cadouri profesorilor.

Nu toată lumea este de acord cu această practică, însă sunt puțini care refuză să contribuie. În unele situații cadourile sunt simbolice, în altele sumele strânse sunt impresionante.

Inițiativa le aparține însă părinților și mulți profesori nu vor să primească niciun cadou.

Este opinia formulată de o profesoară în mediul online, într-un grup dedicat mamelor.

“V-ați întrebat vreodată cum ne simțim noi?”
“Dragi mămici,

Vă urmăresc cu interes, deoarece toată viața mea am dedicat-o copiilor. Am văzut o postare unde o mămică cerea grupului sugestii pentru un cadou pentru doamna învățătoare. Am citit și comentariile.

Vreau să vă spun că, cadrele didactice își aleg această meserie pentru că le place, nicidecum pentru cadouri. Eu nu cred că un cadru didactic a cerut cuiva un cadou. În primul rând, Codul bunelor maniere spune clar cui se fac cadourile și în ce constau aceste cadouri.

Este umilitor pentru un dascăl să i se dea un cadou, parcă am fi coafeze, manichiuriste sau chelneri.

Pentru mine, ca dascăl, cel mai frumos cadou este să văd că am reușit să fac dintr-un elev un om realizat și să văd că după zeci de ani nu m-a uitat, se bucură să-mi prezinte familia, copilașii. Ăsta e cel mai frumos cadou și cel mai valoros.

V-ați întrebat vreodată cum ne simțim noi, ca dascăli, să apară părinții cu oale, cratițe, blide, prăjitoare de pâine, cafele, bomboane și altele.”

“Noi știm ce parfum folosim”

“Nu, mulțumim noi știm ce cafea bem, noi știm ce parfum folosim, noi știm ce mâncăm. Am refuzat și mărțișoare, flori și invitații la banchet, deoarece am auzit comentarii de genul: iar să-i luăm flori, ce să mănânce pe banii noștri.

În primii mei ani de învățământ am primit în particular ca și cadou, două obiecte: un album de artă și o vază de rubin de la doi elevi excepționali. Când le priveam îmi aminteam de ei.

Din păcate vaza s-a spart singură la mulți ani după moartea elevei într-un accident cumplit. Atât!

Să aveți sărbători fericite alături de familiile voastre și să nu uitați că dascălii nu așteaptă cadouri!”, a scris profesoara pe grupul Mămici din Cluj-Napoca .

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.