“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Profesoara care REFUZĂ cadourile de Craciun de la parinti: „Este umilitor. Pentru mine ca dascal cel mai frumos cadou este sa vad ca am reusit sa fac dintr-un elev un om realizat”

profesoara2 610x425 1

Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, conform articolului 168, stabilește că părinții nu mai pot colecta bani pentru cadourile destinate profesorilor. În schimb, aceștia pot susține activitățile dedicate întreținerii, dezvoltării și modernizării bazei materiale a grupelor/claselor și unității de învățământ prin acțiuni de voluntariat.

În cadrul unui grup de discuții pentru părinți din Cluj, o profesoară a exprimat opinii privind cadourile adresate cadrelor didactice, considerând că este inadecvat să primească astfel de daruri. Mesajul postat de aceasta, preluat de Stiri de Cluj, atrage atenția asupra modului în care aceste gesturi pot fi percepute de către dascăli.

„Dragi mamici,

Vă urmăresc cu interes deoarece toată viața mea am dedicat-o copiilor. Am văzut o postare în care o mamă cerea sugestii pentru un cadou destinat doamnei învățătoare. Am citit comentariile și vreau să vă spun că cadrele didactice își aleg această meserie pentru că le place, nu pentru cadouri. Nu cred că un cadru didactic a solicitat vreodată un cadou. În primul rând, Codul bunelor maniere specifică clar cui sunt destinate cadourile și ce constau acestea.

Este umilitor pentru un dascal să primească cadouri, așa cum ar face-o o coafeză, o manichiuristă sau un chelner.

Pentru mine, ca dascăl, cel mai frumos cadou este să văd că am reușit să transform un elev într-un om realizat și să observ că, după mulți ani, nu m-a uitat, fiind bucuros să-mi prezinte familia și copiii. Acesta este cel mai frumos și valoros cadou. V-ați întrebat vreodată cum ne simțim noi, cadrele didactice, când părinții vin cu oale, cratițe, farfurii, prăjitoare de pâine, cafele, bomboane și alte lucruri.

Nu, vă mulțumim, noi știm ce cafea bem, noi știm ce parfum folosim, noi știm ce mâncăm, etc.

Am refuzat și mărțișoare, flori și invitații la banchet deoarece am auzit comentarii de genul: “iar să-i luăm flori, ce să mănânce pe banii noștri”.

În primii mei ani de activitate didactică, am primit ca dar două obiecte în particular: un album de artă și o vază de rubin, de la doi elevi excepționali. Privindu-le, îmi aminteam de ei. Din nefericire, vaza s-a spart mult timp după moartea elevei într-un accident cumplit. Atât!

Să aveți sărbători fericite alături de familiile voastre și să nu uitați că dascălii nu așteaptă cadouri!”, este mesajul integral postat de profesoară.

Codul de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar, la articolul 5, prevede că „personalul didactic are obligația de a cunoaște, de a respecta și de a aplica norme de conduită prin care se asigură: interzicerea oricăror activități care generează corupție, cum ar fi solicitarea, acceptarea sau colectarea de sume de bani, cadouri sau prestarea anumitor servicii, în vederea obținerii de către beneficiarii direcți ai educației de tratament preferențial ori sub amenințarea unor sancțiuni, de orice natură ar fi acestea”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.