“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

AVERTISMENT AL MEDICILOR DE FAMILIE: DE LUNI SE ÎNCHID CABINETELE. Aceștia reclama neplata serviciilor de catre CNAS

protest medici familie 1

Medicii de familie din diverse județe își exprimă nemulțumirea și amenință că, începând de luni, ar putea închide cabinetele medicale din cauza întârzierilor la plata serviciilor.

Reprezentanții organizațiilor profesionale susțin că Casele Județene de Asigurări de Sănătate au achitat doar parțial deconturile, generând dificultăți financiare semnificative pentru medici. Pacienții se tem că ar putea avea probleme în accesarea medicamentelor compensate și vor fi nevoiți să suporte costuri suplimentare pentru consultații și analize, conform informațiilor TVR.

“Trebuia să primim banii începând cu luna octombrie. Săptămâna trecută, am primit doar 60% din venituri, iar acum suntem deja pe 8 decembrie. Până săptămâna viitoare, ar trebui să primim banii pentru luna noiembrie, dar noi nici măcar pentru luna octombrie nu i-am primit. Avem obligații de plată, inclusiv salarii”, a explicat dr. Dumitru Marasescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Galati. Situația, susțin medicii, se va agrava și în alte județe.

“În situația în care până pe 18 decembrie nu primim restul de bani pentru luna noiembrie, am decis să suspendăm activitatea în contract cu Casa de Asigurări. Nu vom elibera rețete compensate sau bilete de trimitere în contract cu Casa de Asigurări”, a avertizat un medic dintr-o comună din Mureș.

Președintele Patronatului Medicilor de Familie Mureș, dr. Iulia Baila, a subliniat că “medicii de familie înregistrează o întârziere de plată de 21 de zile, fără să primim vreun comunicat din partea CNAS. Este o situație extrem de nefavorabilă, iar de luni, mulți colegi iau în considerare închiderea cabinetelor medicale, ceea ce va afecta grav mulți oameni care depind de asistența noastră.”

În acest context, specialiștii din domeniu avertizează că, în cazul unui astfel de blocaj nefericit, începând cu 18 decembrie, spitalele ar putea înregistra o aglomerare neobișnuită în unitățile de primiri urgențe.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.