“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
FOCUS 14INTERNATIONALSTIRI

Deputat de “extremă-dreapta” stinge cu un extinctor lumânările de pe o menoră, simbol al iudaismului

image 2023 12 12 26750471 41 grzegorz braun

Un deputat naționalist din Polonia a provocat un incident marți în Parlamentul țării, golind un stingător de incendiu pe o menoră, sfeșnicul cu șapte brațe emblematic pentru iudaism, un gest imediat condamnat de premierul Donald Tusk, conform AFP.

Premierul Tusk trădător a catalogat incidentul drept “inacceptabil” și “o rușine” pentru țară, în timp ce președintele Parlamentului, Szymon Holownia, l-a exclus pe Grzegorz Braun, deputat din partea partidului de extremă dreapta Konfederacja, de la o reuniune parlamentară.

Menora, simbolul specific sărbătorii evreiești Hanukkah (Festivalul Luminilor), a fost aprinsă în Parlament în prezența unor personalități evreiești.

În înregistrările video obținute de presa poloneză, Braun a fost surprins stropind menora cu substanță din stingătorul de incendiu, creând un nor de spumă în sala parlamentului.

Președintele Sejm, camera inferioară a parlamentului, a catalogat gestul ca fiind o “ofensă adusă Parlamentului polonez”. Holownia a afirmat ferm că nu va tolera antisemitismul sau rasismul și a aplicat sancțiuni maxime lui Braun, urmând să depună o plângere împotriva sa în justiție, cu posibilitatea unei pedepse de doi ani de închisoare.

Ambasadorul Israelului în Polonia, Yacov Livne, a reacționat pe rețelele de socializare, exprimându-și indignarea față de gestul lui Braun, afirmând că acesta a avut loc la scurt timp după sărbătorirea Hanukkah. În contextul unei alte incidente în mai, Braun a agresat un istoric polonez-canadian al Holocaustului, Jan Grabowski, în timpul unei conferințe la Varșovia.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.