fbpx
FOCUS 14NOUTATI

A apărut o nouă mișcare naționalistă de tineret, Mișcarea Social-Naționalistă Română

Interviu cu Mișcarea Social-Naționalistă Română (MSNR). Aceștia au pornit cu elan, pășind cu toată talpa pe drumul către biruință.

msnr5

INTERVIU

Sterie Ciumetti: Cum ați ajuns la naționalism?

MSNR: Cel puțin în cazul conducerii pot spune că a fost un proces natural și de durată. De asemenea, cred că acest lucru poate fi spus despre majoritatea oamenilor din comunitatea naționalistă, întrucât mulți oameni nu devin naționaliști, ci se nasc în acest fel, ei simțind o afinitate pentru toate aspectele legate de această ideologie și treptat dobândesc cunoștințele necesare pentru a-și forma o viziune clară asupra acesteia. Totuși, există și destule cazuri în care oamenii devin naționaliști, acest lucru fiind datorat unor anumite probleme sociale sau chiar de afinitatea pentru un anumit stil de viață care se află în concordanță cu principiile acestui curent.

Ce vă deosebește de alte mișcări?

Pricipalul aspect care ne diferențiază este abordarea pe care avem față de doctrina naționalistă. Punem un accent mai mare pe aspectele etnice și sociale ale naționalismului. Ideologia noastră poate fi descrisă prin termeni precum “naționalism revoluționar”, “naționalism etnic”, “A treia poziție/Third Position”, anti-capitalism și anti-comunism. Trebuie menționat și că avem câteva fete și femei în interiorul grupului și încercăm sa creăm un mediu cât mai primitor pentru acestea, întrucât le considerăm le fel de valoroase ca orice membru de gen masculin.

msnr2

Cum v-ați făcut remarcați, la ce acțiuni ați participat?

Am participat la diverse evenimente precum Marșul Golanilor, Comemorarea Sfinților Închisorilor sau Marșul Comemorativ în memoria victimelor deportărilor staliniste ținut la Chișinău, în cadrul cărora am împărțit pliante și am discutat cu ceilalți participanți.

În afara acestora ne-am făcut remarcați prin stickere și postere răspândite prin mai multe orașe din țară, iar cea mai importantă acțiune realizată de noi până acum a fost muralul din Argeș realizat în urma arestări lui Robert Rundo și care cere eliberarea acestuia.

În mediul online am avut parte de promovări din partea mai multor pagini cum ar fi Românește Golănește pe instagram, sau Ultras Not Reds, Casus Belli, NS Action și Straight Edge Polska pe Telegram.

msnr1

Ce planuri/proiecte de viitor aveți?

Prefer să nu vorbesc despre viitoare proiecte până când nu sunt măcar în proporție de 75% realizate, până atunci este mai bine să rămână în interiorul mișcării.

Cât despre planuri, una din principalele noastre ținte este să dezvoltăm comunitățile locale, pentru a atinge un anumit nivel de autosuficiență, așa cum putem vedea în cadrul scenelor naționaliste din Italia sau Franța. Un alt scop pe care ni l-am propus este să oferim o nouă perspectivă naționalismului românesc, mult mai atractivă pentru tineri, dar și axată pe dimensiunile sociale și etnice ale acestuia.

Cum poate tineretul romanesc să își dezvolte cultura în afara școlii?

Ca să își dezvolte cultura, tânărul român trebuie în primul rând să citească. Fie că este vorba de cărți pe teme istorice, de cărți scrise de marii reprezentanți ai cauzelor naționale din Europa secolului 20 sau de scrieri filozofice (mai ales din spectrul nostru ideologic), toate au rolul lor și trebuie studiate. Mai mult de atât, el poate să cerceteze diferite metode de autosuficiență, pentru a nu mai complet dependent de ce ne este oferit de către stat.

De asemenea, deși nu are neapărat legătură cu dezvoltarea culturală, tinerii trebuie să pună accent și pe dezvoltarea fizică, nu doar pentru sănătatea lor și pentru aspect, dar și pentru a se putea apăra. De aceea este indicată practicarea unui sport de contact, întrucât problemele din Vest pot ajunge și la noi, iar tineretul trebuie să fie pregătit să se apere.

msnr6

Care sunt criteriile pe baza cărora alții se pot alătura MSNR?

Cei care doresc să adere trebuie să aibă vârsta de 17 ani împlinită, un aspect îngrijit, o condiție fizică bună care să le permită să desfășoare activități care presupun diferite grade de efort (activism, antrenamente de grup sau chiar drumeții ) și să fie obligatoriu europeni și albi.

Din puncte de vedere religios, nu ne rezumăm doar la ortodocși, ci acceptăm orice confesiune practicată istoric de popoarele europene (nu acceptăm relegii străine, dar îi acceptăm pe cei care au o viziune agnostică asupra religiei și putem lua în considerare cererile venite din partea adepților ateismului, dar acordarea statului de membru va fi mult mai grea în cazul lor). De, asemenea nu acceptăm potențiali recruți care folosesc droguri sau care fac abuz de alcool.

msnr7

Ce pot face cei care doresc sa se alăture, dar sunt singuri in localitatea lor?

Aceștia pot depune o cere de aderare ( metodele pot fi găsite pe canalul nostru de telegram, T.me/MSNR14 ), iar apoi dacă sunt acceptați pot să înceapă să răspândească materialele noastre în zona lor pentru a fi văzute de potențiali recruți sau să se întâlnească cu membri din localități sau județe învecinate ( în funcție de posibilitățile fiecăruia ). Dacă acești membri nu au posibilitatea de a obține materialele prin metode proprii, ei pot vorbi cu alți camarazi care deja au făcut rost, iar în curând vom avea posibilitatea de a trimite materiale membrilor noi, prin diverse metode.

msnr4

După cum știți, național-socialismul este interzis prin legea OUG 31/2002, iar legionarismul este interzis prin legea 217/2015. Cum vă raportați la aceste legi și ce faceți să schimbați situația actuală?

Pentru a asigura durabilitatea unui grup naționalist trebuie să existe un anumit grad de conformare în raport cu aceste legi. Putem folosi anumite simboluri și retorici care încă sunt în limita legii, dar eventual trebuie să renunțăm la simbolism. Putem păstra ideile vechi, dar avem nevoie de simboluri si metode noi pentru a asigura o eficiență mai mare.

Iar ca să putem schimba aceste legi, în primul rând trebuie să schimbăm perspectiva oamenilor față de acestea, iar acest lucru îl putem face doar prin exemplu, să le arătăm ca nimic din ceea ce statul și presa spun despre noi nu este adevărat. Dacă vehiculăm aceste idei doar în comunitatea naționalistă, unde deja majoritatea știu adevărul, nu ne ajută cu nimic. Aceste legi vor dispărea doar când noi naționaliștii vom avea destulă susținere din partea poporului pentru a face schimbări semnificative.

Ce grupuri v-au inspirat să creați MSNR?

Am avut mai multe surse de inspirație. Din punct de vedere al organizării și al activității putem menționa grupuri precum CasaPound, care au reușit deja să creeze comunități autosuficiente, Golden Dawn, grupurile de tipul Active Club, Geuzenbond sau Patriot Front. Alte grupuri, care pe lângă aceste aspecte ne-au inspirat și ideologic, sunt Der Dritte Weg, NSC 131, National Action și Nordic Resistance Movement.

Cu ce grupuri din interiorul țării sunteți în contact?

Deocamdată nu avem relații oficiale cu vreun grup din România, dar suntem dispuși să cooperăm cu oricine, atâta timp cât existe similarități între grupurile noastre, dar și un respect mutual, întrucât acesta nu poate să vină doar din partea noastră pentru a realiza o legătură sănătoasă.

Aveți relații cu alte grupuri europene?

Avem stabilite relații oficiale cu Golden Dawn, realizate în urma unei conferințe web în care am discutat cum poate să arate o cooperare între grupurile noastre și aspectele comune deja existente. De asemenea, suntem în contact cu III Droga din Polonia și Tradicija Protit Tiraniji din Slovenia.

msnr3

Care este mesajul vostru pentru politicienii din România și partidele politice?

Nu avem un mesaj pentru ei din 2 motive. În primul rând, deocamdată  nu suntem un partid politic si nici nu avem o inițiativă politică separată ca să fim in măsură să le transmitem un mesaj. În al doilea rând, nu avem niciun gram de respect pentru partidele actuale, toate fiind corupte și acționează doar după propriile interese, profitând de problemele românilor. Acest lucru fiind adevărat în principal despre partidele parlamentare.

Însă ceea ce putem spune, este că acesta este doar începutul, iar într-o bună zi poate vom avea mai multe de spus, iar cuvintele noastre poate vor avea o influența mai mare atunci.

În final, care este mesajul vostru pentru tinerii din România?

România are nevoie de o schimbare, iar numai tineretul o poate aduce. Viitorul țării stă în mâinile sale. De aceea îi îndemnăm pe tinerii români să învețe istoria adevărată, să practice un sport, să urmărească constant întemeierea unei familii, să nu se supună oricărei măsuri impuse de sistem și să iasă din letargia în care se află și să se implice în lupta noastră, asta dacă-și doresc un viitor mai bun atât pentru ei, cât și pentru țară. Oricât de sumbră ar părea situația, nu putem renunța și nu putem cădea în ideologii fataliste precum acceleraționismul. Nu trebuie să ne pierdem speranță, ci să ne menținem principiile și scopul.

Ziua de mâine ne aparține!

msnr8

sursa: Incorect Politic

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.