Se cere desfiinţarea Poliţiei Locale. Vezi motivele! TU CE PARERE AI?

politialocala

În mediul online circulă o petiţie care cere desfiinţarea Politiei Locale. Petiţia a adunat deja peste 500 de semnături şi zeci de comentarii.

„Bună ziua! Adunăm semnături pentru desfiinţarea Poliţiei Locale, care funcţionează ca o poliţie comunistă. (…) Aşa că DESFIINŢAŢI poliţia primăriei!!!“, se arată pe site-ul petiţiei.

Reacţiile nu au încetat să apară, iar oamenii şi-au expus motivele pro şi contra în secţiunea comentarii. Redăm câteva dintre acestea, cu precizarea că ortografia şi punctuaţia aparţin celor ce au postat.

„Sunt necalificaţi în primul rând pentru că nu au o şcoală nu au nici măcar o pregătire elementară de cultură generală, în al doilea rând funcţionează ca o grupare de bodyguarzi personali ai primarului, ŞI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, presa îi asociază de cele mai multe ori cu poliţiştii adevăraţi. Sunt pentru desfiinţarea acestor căpuşe bugetare, pentru că sunt instituţii serioase ale statului care se ocupă de ordinea publică, JANDARMERIA; POLIŢIA!!!“

„Execută politic ordinele primarilor.“

„Poliţia Română este poliţia adevărată!!!“

„Dacă încercă să vă sancţioneze pe linia OUG 195/2002 să ştiţi că nu au dreptul pentru că nu au calitatea de poliţişti rutieri. Poliţia Locală nu este prevăzută ca agent constatator în OUG 195/2002“.

„Instituţia Poliţiei Locale trebuie consolidată şi reformată. Cred că şeful Poliţiei Locale trebuie să fie ales prin vot direct, secret, egal de către comunitatea respectivă, atunci când se alege şi primarul (vezi cazul şerifilor în SUA)“.

„O să fie jale mare cu ordinea şi liniştea publică în primul rând şi apoi altele şi altele…“

„Nu sunt de acord cu desfiinţarea niciunei poliţii. În orice ţară dezvoltată poliţiile de toate felurile veghează la menţinerea unei stări de confort legal al cetăţenilor; desfiinţarea lor ar duce la o ţară tip jungla/ţară în curs de dezvoltare lentă (ca a noastră). Împărţirea poliţiei generale în diverse forme o văd pur administrativă. Aş prefera chiar un număr mai mare de activităţi/personal al oricărei poliţii în România (locală, rutieră, economică, etc.) şi motivarea personalului din sancţiunile aplicate. Am avea astfel mai puţine probleme, stres (rutier), eventual mai puţini combatanţi pe această temă pe acest blog. :-)“

„Pentru democraţie, pentru competenţă şi legi europene.“

„Există instituţii specializate pentru siguranţa cetăţenilor, Poliţia, Jandarmeria, Gardienii publici nu au nimic în comun cu ordinea publică sunt fără doar şi poate trepăduşii primarilor care sun cu toţii plătiţi din banii publici. Dacă tot am înfiinţat poliţia locală, nu ar fi bine să înfiinţăm şi SRI-ul local, DGIPi local, SIE local, DNA local chiar şi artileria sau antiaeriana locală“.

„Nu înţeleg ce rol are în societate Poliţia Locală. Aveam prea multe organe, care nu fac nimic, dau amenzi unor bătrâni/bătrâne că vând legume pe stradă pentru a supravieţui. Ca de obicei, cei mărunţi plătesc, ceilalţi sunt fraţi cu organele. Prea mult exces de zel“.

Mai sus, sunt comentariile care apartin petitiei pe tara contra Politiei Locale.

SEMNEAZA PETITIA PENTRU DESFIINTAREA POLITIEI LOCALE BUZAU AICI: http://www.petitieonline.com/signatures/desfiintarea_politiei_locale_buzau/

VEZI SI: SOCANT! BARBAT „RAPIT DE PE STRADA” DE POLITIA LOCALA SI INTERNAT IN MOD ABUZIV LA PSIHIATRIE!

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

8 comentarii

 1. Colectionarul

  Trebuie facut un audit. Cheltuielile pe care le face in raport cu eficienta. Cati lucreaza efectiv pe strada si cati fac birocratie care nu are nici un fel de eficienta in interesul populatiei. Tare ma tem ca la raportul cheltuieli in raport cu eficienta o sa fie o surpriza mare.

 2. sint cei mai mari spagari!!!

 3. sunt de acord cu desfintarea politiei analfabete = politia comunitara ,care consuma banii contribuabililor, nu stiu scrie nici un proces verbal.
  In principiu sunt niste oameni la care nu le place munca!!!!!

 4. Vasile Cetateanu

  Uitati-va dimineata la intrarea in parcul Crangas,cum blocheaza banda 1 decirculatie catre piata.Stau pe trotuar de vorba intre ei,la telefon,mananca sau dormiteaza in masini.Pe ei cine-i amendeaza ca stationeaza pe un sector de drum unde este oprirea interzisa?Ce pazesc ei acolo?Floraria si chioscul de ziare?Candva am facut semn cu mana si strigand la o masina cu echipaj in ea,pentru ca eram in conflict cu cineva bolnav psihic care incerca sa-mi devasteze masina si ei sau facut ca nu vad si au intors masina in alta durectie.Le multumesc pentru ca te lasa sa-ti rezolvi singur asemenea probleme .Ce baza sa mai pui pe ei?Banii nostrii sunt buni pentru uniforme,prime si salarii foarte bune.Prea multe politii ineficiente. In favoarea cetateanului de rand nu se observa decat dispret.La paza cu ei.

 5. Sa facă școală și după aceea discutăm. Alții fac scoli de poliție și aceste specimene paraziții societății ajung polițiști la apelul bocancilor.Mai vine și te legitimează ..te oprește în trafic și Îți cere actele și specimenul nici permis de conducere nu are și Îți spune tare și răspicat ce greșeli ai comis în trafic. Asta la mine se numește abuz în serviciu. Trebuie desființați cei fără școală nu toată politia locala.Angajati cei cu școala de politie nu pițigoi care nici nu știu vorbii.

 6. In administraţia publică locală, s-a ajuns să se actioneze după bunul plac al unormahari, dictatori în devenire ori baroni locali vieroşi, care nu respectă legalitatea sauprincipiului DOMNIEI legii ce specifică,“O normă superioară condiţionează atât formal cât şi substanţial normele inferioare, instituind şi legitimând organul competentîn aplicarea acestei norme. Legitimitatea este deci dată organului de însăşi norma careîl înfiintează şi îi reglementează functia în sistem”. Existenţa unor asemenea anomalii în societatea romanească se datorează în primulrand lipsei “Strategiei naţionale integrate de ordine şi siguranţă publică” prin care săse stabilească sarcini concrete pentru fiecare structură de ordine publică, fără a sepermite crearea unor confuzii ori situaţii conflictuale în ceea ce priveşte competenţamaterială sau teritoriala.
  POLITIA LOCALA NU TREBUIA INFIINTATA. EXISTENTA EI CREAZA PREMIZELE ISTALARII ANARHIEI IN RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *