VIDEO: ROMÂNCE SCLAVE SEXUAL FĂRĂ VOIE DESEORI. ITALIA ŞI SPANIA, PARADISUL PROXENEŢILOR

romance

În prima lună a acestui an, Carmen Avram,merituoasa realizatoare a unor emisiuni extraordinare şi curajoase, difuza un reportaj uimitor despre româncele dinstrăinătate. Carmen Avram este şi o femeie puternică prin ceea ce face nu doar un jurnalist formidabil. Nu lăudăm aici ci apreciem. La un post central de televiziune, emisiunile ei, numite „În premieră” au adus nenumărate cazuri dramatice în centrul atenţiei. Şi mulţi poate că am devenit mai receptivi aflând despre lucruri cumplite.

O fată orfană de 11 ani a fost vândută ca un obiect apoi la 12 ani a fost trimisă pe stradă să facă prostituţie. E doar un caz între alte mii. Un proxenet extrem de periculos, românul Ion Clămparu, a terorizat ani de-a rândul zeci de mii de femei, mai ales în Spania. Acum, sinistrul individ este condamnat la 20 de ani de închisoare. „Cap de porc” după cum era poreclit, povesteşte în faţa camerei televiziunii cu mare relaxare despre ce a făcut şi mănâncă nestingherit ditamai sandvişul. Nu-i pasă că a distrus nenumărate destine. Că le-a sechestrat pe fetele vulnerabile, le-a vândut şi bătut el şi „locotenenţii” săi ca pe nişte animale. A creat la Marconi în Madrid un imperiu al câştigurilor. La Casa de Campo a avut peste 2000 de sclave românce, exploatate sexual şi apoi prin toată Spania. Pe multe le-a păcălit, le-a sechestrat. Oamenii lui l-au ajutat să câştige peste 50 000 euro zilnic.

Dar multe fete au vrut să scape. Poliţiştii şi salvatorii sub acoperire le-au înţeles gesturile reale din spatele zâmbetului şi al dezinvolturii. Un preot italian a mers prin Italia pe străzile întunecate şi noaptea, spunând rugăciuni şi reuşind să le scoată pe multe din ascunzători. Le-a promis rezidenţă, permise de muncă iar poliţia italiană l-a ajutat. A reuşit să scape destule fete din sclavie, teroare. Dar prea puţine faţă de numărul real existent. Româncele ies „la produs” urmărite atent de proxeneţi, în costume de baie, purtând la ele doar şerveţele umede şi prezervative, diverse mărunţişuri. Dacă nu îşi fac norma, primesc bătaie în stil animalic. Una dintre ele a fost obligată să înghită prezervativele folosite şi bătută. Alta a fost arsă pe faţă. Multe au fost bătute de faţă cu unii poliţişti care erau şi sigur încă mai sunt mână în mână cu interlopii. Un anumit Viola tot român, proxenet, povesteşte din Montecarlo senin despre activitatea lui nesimţită. Parcă nu-i pasă.

Poate că sunt prea puţine măsuri de informare şi prevenire din partea autorităţilor române. Lipsa de educaţie şi de prudenţă duce la drame. Un conaţional povesteşte cum a văzut o româncă tânără căzând secerată. Fata murise împuşcată. Nimeni nu s-a băgat.

Iată statisticile groaznice despre româncele luate de proxeneţi: La Milano, 70 % din prostituate sunt românce, la Brescia 50% iar în liziera Italiei, staţiunea Rimini, 90% sunt românce.

V-am ruga să urmăriţi inclusiv din minutul 42-43 al materialului video adăugat ce spun organele de anchetă din Spania, prin amabilitatea canalelor Tv ale poliţiei spaniole.

Şi v-am mai ruga să înţelegeţi că o mare parte din aceste fete tinere şi maltratate au ajuns fără voia lor pe mâinile proxeneţilor. Şantajate şi violate după ce au fost păcălite cu oferte de muncă vezi Doamne serioase, bătute bestial ani de-a rândul, unele conaţionale au făcut posibile multe dezvăluiri. Unele prostituate, atenţie, cu forţa, au fost ucise, spun ele. Vom reveni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *