“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Încep epurări masive în Poliția Locală

loco 696x464 1

Sindicatul Polițiștilor ProLex semnalează faptul că au început epurările în Poliția Locală, care nu au legătură cu o mai bună utilizare a banului public, ci doar cu înlocuirea actualilor polițiști cu alții, din clientela politică. Un astfel de caz se petrece la Primăria Sectorului 6, unde vor fi desființate aproape 110 posturi de polițiști.

Faptul că se schimbă directorii din Poliția Locală, odată cu schimbarea primarilor, deși nu este chiar legal, ar putea avea o oarecare logică. Însă să mergi până acolo încât să-ți pui oameni și în interiorul instituției, după ce dai afară aproape jumătate din polițiști este deja exagerat. Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex, ne spune că primarul Sectorului 6 este decis să desființeze 110 posturi de la Poliția Locală, pentru ca, ulterior, să poată angaja alți oameni pe alte filiere. Acesta susține că primarul a precizat și adevăratul scop al reorganizării, respectiv îndepărtarea ”șpăgarilor”, a celor ce au dat bani pentru angajare, a celor ce nu știu să scrie.

”Cu alte cuvinte, cei ce vor fi dați afară sunt din această categorie, deci se presupune că primarul are o listă cu nume concrete de polițiști locali ce urmează a fi disponibilizați. În acest caz nu se pune problema de o reorganizare legală sau un examen corect, ci de îndepărtarea unora acuzați fără probe și care, probabil, ocupă locul clientelei politice. Le-am spus că suntem pentru eficientizarea activității, dar ceea ce fac ei este contrar eficientizării, pentru că nu poți să iei 100 oameni din stradă și, pe de altă parte, să înființezi o direcție de transporturi absolut inutilă să mai angajezi un al patrulea șofer la Poliția Locală, în condițiile în care oamenii își conduc singuri mașinile. Și oricum, primarul a spus că, după ce desființează cele 110 posturi, dacă va fi nevoie, va angaja din nou. Deci este clară manevra, îi dă afară pe cei de acum ca să-și aducă alți oameni”, ne-a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex.

Proiectul a fost respins, dar va fi reluat
Deși proiectul reorganizării Poliției Locale a fost respins în ședința Consiliului Local, primarul Sectorului 6 a anunțat că acesta va fi reluat. Sindicaliștii de la ProLex au criticat extrem de dur proiectul, arătând că nu este prevăzut temeiul legal al reorganizării, alineatele sau literele în baza cărora se efectuează reorganizarea, indicarea acestora fiind esențială. ”Reorganizarea este imorală și scandaloasă, întrucât sunt reduse posturile ocupate de funcționarii publici cu atribuții în domeniile ordine publică și circulație, adică tocmai acele persoane care au ajutat comunitatea în starea de urgență și de alertă, riscându-și sănătatea și efectuând activitate în zile de repaus săptămânal sau sărbători legale declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, fără vreo compensare financiară și nici cu timp liber compensator”, precizează ProLex. Totodată, sindicaliștii arată că polițiștii locali cu atribuții în domeniile ordine publică și circulație au urmat cursurile de specializare în unitățile de învățământ ale MAI, primăria suportând cheltuielile de școlarizare, iar prin reorganizare se reduc 61 de posturi cu atribuții în aceste domenii și se înființează funcții de debutant, care conduc la încadrarea altor persoane care trebuie să urmeze alte cursuri, adică alte cheltuieli, nejustificate.

Banii, aceeași
Potrivit Referatului de aprobare al primarului, reorganizarea va conduce la economii bugetare sustenabile, astfel încât resursele financiare să permită asigurarea de creșteri la nivelul venitului salarial al fiecărui angajat, atrag atenția sindicaliștii de la ProLex. ”Cu alte cuvinte, se urmărește reducerea numărului de posturi și distribuirea cheltuielilor de personal aferente acestora către ceilalți angajați. Chiar și pentru acest obiectiv, reorganizarea nu este corespunzătoare întrucât se reduc posturile din operativ, încadrate cu polițiști locali cu atribuții în domeniile ordine publică și circulație, adică acele persoane care aduc venituri la bugetul primării prin aplicarea de amenzi contravenționale și se mențin funcțiile din structurile suport a căror atribuții pot fi îndeplinite și ca angajați ai Primăriei”, ne-a precizat Vasile Lincu, președintele ProLex.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.