INTERNATIONALSTIRI

REVOLTĂ MAXIMĂ ÎN SPANIA. ÎNCĂ PUȚIN ȘI ÎNCEPE RAZBOIUL CIVIL!

RĂZBOI CIVIL ÎN SPANIA DUPĂ CE PREMIERUL NEO-MARXIST A FĂCUT CONCESII SEPARATIȘTILOR PENTRU A RĂMÂNE ÎN FUNCȚIE!

ISQGTYYCAVADXDA33EMLJ4BLAA

Câteva zeci de ofițeri spanioli în retragere au solicitat Armatei să înlăture de la putere premierul socialist Pedro Sanchez, după ce acesta a făcut concesii separatiștilor catalani pentru a rămâne în funcție.

Pedro Sanchez a obținut recent un nou mandat de premier, cu sprijinul a două formațiuni separatiste catalane. În schimb, acesta le-a promis separatiștilor catalani, printre care și Carles Puigdemont, amnistierea, aceștia fiind condamnați pentru solicitarea secesiunii în 2017.

Această înțelegere politică a stârnit ample proteste. Partidul Popular a declarat că peste trei milioane de oameni au ieșit în stradă la manifestații în toată țara, iar la Madrid s-au adunat 80.000 de persoane.

Proteste au continuat și în weekendul recent. Sâmbătă, numărul manifestanților la Madrid a depășit 170.000, dublându-se față de participarea de la protestul anterior.

Nemulțumirea populară împotriva lui Sanchez este accentuată de faptul că, înainte de alegerile din iulie, el a recunoscut că o eventuală amnistiere a separatiștilor ar fi neconstituțională.

Urmările acestei sfidări a premierului socialist ar putea fi imprevizibile.

După ce Pedro Sanchez a depus jurământul în fața regelui Felipe VI, un grup de 51 de ofițeri în retragere au emis un “Manifest” în care solicită Armatei spaniole să înlăture de la putere premierul și să organizeze noi alegeri.

Ofițerii semnatari consideră că amnistierea separatiștilor catalani ar însemna o “anulare a principiului egalității în fața legii” din considerente politice.

Ei avertizează că această acțiune ar putea conduce la o “posibilă ruptură a Națiunii Spaniole”.

Invitat la emisiunea lui Tucker Carlson, liderul partidului naționalist Vox, Santiago Abascal, a sugerat că țara se îndreaptă spre un posibil nou Război Civil. Spania se află într-o situație extrem de tensionată, mai ales după ce, acum zece zile, un lider al Opoziției, Alejo Vidal-Quadras, a fost împușcat în față la Madrid, în timp ce ieșea dintr-o biserică, în plină zi.

La 78 de ani, Vidal-Quadras a fost grav rănit, însă starea sa este stabilă.

Cu toate acestea, autoritățile nu au efectuat nicio arestare în legătură cu acest incident. Vidal-Quadras, fost președinte al Partidului Popular, a părăsit formațiunea politică fiind nemulțumit de orientarea acesteia spre stânga, devenind co-fondator al Vox.

În prezent, Vox este al treilea partid ca mărime din țară, adoptând o politică naționalistă, euro-sceptică, anti-imigrație și anti-secesiune.

Autor: Marius Trancă

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.