ULTIMATUM de la Soros la Sánchez, în iulie anul trecut: va face să cadă guvernul spaniol dacă nu impune vaccinarea obligatorie împotriva covid-19

Pe 24 iulie, președintele Guvernului, Pedro Sánchez, și-a încheiat șederea de trei zile în Statele Unite în căutarea investițiilor pentru Spania, cu impulsul celor 140.000 de milioane din fondurile europene de redresare. Pe baza răspunsului general al investitorilor, nu pare că Sánchez și-a îndeplinit obiectivul.

Sánchez ya en Nueva York a la caza del „sector privado americano” para „recuperar la economía”

El nu a reușit să fie primit de președintele american Joe Biden și nici călătoria sa nu a avut ecoul dorit în mass-media americană. Cenușiul călătoriei a fost cel așteptat din cauza neîncrederii administrației SUA în Sánchez. Că Sánchez s-a întors în Spania cu buzunarele goale era previzibil. La fel ca o întâlnire cu George Soros, care a avut loc în cele din urmă în ciuda tăcerii oficiale. Întâlnirea a avut loc la conacul pe care magnatul miliardar de origine evreu ungur îl are la Bedford, în nordul statului New York. Așa cum a dezvăluit cel puțin un jurnalist de pe site-ul de știri Breitbart.

Potrivit aceleiași surse, Soros a sugerat că ar renunța la guvernul Sánchez dacă nu se impune vaccinarea obligatorie împotriva covid-19. Sánchez a obiectat că vaccinarea obligatorie este neconstituțională în Spania în conformitate cu legislația actuală, deși a promis că va studia o alternativă la capcana legală.

Zis și făcut. Cu câteva zile în urmă, experții juridici apropiați de Moncloa au ridicat posibilitatea propunerii unui regulament, care poate veni chiar prin lege, care să prevadă obligația pe „cale indirectă” astfel încât, în cazul anumitor profesii publice sau pentru a dezvolta anumite activități „lipsa vaccinării împiedică accesul sau poate duce chiar la încetarea relatiei de muncă în caz de refuz”.

Reglementările pentru stabilirea indirectă a obligației ar fi justificate ca răspuns la dreptul la viață și sănătate al populației.

După întâlnirea cu Soros la Bedford, Sánchez are în vedere și un certificat digital care dovedește vaccinarea pentru a accesa locuri publice, precum baruri și restaurante.

El juez Enrique López, apartado de los casos Bárcenas y Gürtel, elegido por Díaz Ayuso como su consejero de Justicia
Comunitatea Madrid a reamintit că această posibilitate ar trebui să vină din mâna unei legislații naționale care afectează în mod egal toți cetățenii. Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a insistat vinerea aceasta asupra necesității „unei legi organice privind pandemiile”.

„Este timpul ca ei să recunoască faptul că Spania are nevoie de un instrument organic de reglementare care să permită și să prevadă aspecte precum pașaportul covid sau vaccinarea obligatorie în caz de pandemie”, a spus López, care a remarcat că nu au instrumente „care permit vaccinarea obligatorie. În acest sens, el a reamintit că reclamă regula de mai bine de un an, așa cum a făcut din aprilie președintele PP, Pablo Casado.


Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *