PUCISTUL NR. 1 din PSD anunță APOCALIPSA POLITICĂ. Urmează BLOCAJUL total al țării


Senatorul Adrian Ţuţuianu, fost membru al PSD și actual membru al Pro România, a declarat, joi, la Alba Iulia, că Guvernul este vinovat de actuala situație a bugetului. În viziunea sa, este foarte posibil să se producă un blocaj la nivel național.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, membru al Pro România, a declarat, joi, la Alba Iulia, că nepromulgarea legii bugetului de stat va pune România într-o situaţie dificilă.

Acesta a adăugat că Guvernul a prezentat mult prea târziu proiectul, care a fost dezbătut, iar dezbaterea din Parlament pe marginea acestuia nu a fost suficient de serioasă, informează Agerpres.

„Preşedintele României nu dă semne că ar promulga legea bugetului de stat şi nu ştim încă nimic despre legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Nepromulgarea legii bugetului de stat va pune România într-o situaţie dificilă.
Până acum, întreaga vinovăţie cu privire la neadoptarea acestei legi aparţine guvernului, care avea obligaţia să prezinte proiectul bugetului de stat în noiembrie, pe data de 15. L-a prezentat abia pe data de 9 februarie şi a fost dezbătut într-o manieră nu foarte serioasă în cadrul Parlamentului.
De aici încolo, sigur că preşedintele se află într-o situaţie dificilă. Pe de o parte, în calitate de şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, ştie care sunt nevoile, de exemplu, pe zona de armată şi securitate naţională (…), pe de altă parte, sigur că preşedintele poate fi acuzat că pune beţe în roate guvernului.”, a spus Ţuţuianu într-o conferinţă de presă.

Țuțuianul a explicat că dacă Iohannis va respinge bugetul, atunci acesta se va întoarce în Parlament și vor urma noi dezbateri.

„Rezultatul va fi următorul: unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice vor avea buget, probabil, la sfârşitul lunii martie. Companiile naţionale vor avea, probabil, bugete la jumătatea anului, iar mediul de afaceri privat mai stă, încă o lună, pe loc.”, a declarat Ţuţuianu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.