“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Pedeapsă usturătoare pentru gherțoii și pițipoancele care își decorează mașinile cu coarne de ren!

cocalar coarne ren 550x370 1

Codul Rutier din 2022 impune o pedeapsă serioasă pentru șoferii care își decorează mașinile cu coarne de reni, chiar în spiritul sărbătorilor. Tot mai mulți șoferi români adoptă această practică, însă poliția avertizează că este interzisă conform prevederilor Codului Rutier.

Montarea coarnelor de ren pe autovehicule a devenit o tendință în creștere în rândul șoferilor, mai ales în ultimii ani. Unele seturi de decorațiuni auto pentru perioada Crăciunului includ astfel de accesorii, adesea alături de nasul roșu asociat celebrului ren „Rudolf”.

Amenda pentru această încălcare poate ajunge până la 1.160 de lei. Polițiștii atrag atenția că utilizarea unui sistem de iluminare auto neomologat este interzisă, iar instalarea coarnelor de ren iluminate este considerată o modificare neregulamentară.

Legea prevede sancțiuni pentru modificările structurale sau tehnice aduse mașinii pentru atașarea decorațiunilor, ceea ce poate duce chiar la reținerea talonului de către autorități.

Șoferii care încalcă aceste prevederi riscă între 6 și 8 puncte de amendă, adică o sumă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei.

Cu schimbările planificate pentru începutul anului 2024, punctul de amendă se va raporta la valoarea salariului minim, crescut. De exemplu, în funcție de discuțiile privind majorarea salariului minim, dacă acesta va crește de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, punctul de amendă va crește corespunzător.

Este esențial ca șoferii să fie vigilenți în această perioadă a Sărbătorilor de iarnă, pentru că neatenția ar putea aduce o surpriză neplăcută, Moș Crăciun venind cu o amendă în loc de cadouri.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.