“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Avertisment pentru șoferi: Costurile mașinilor în România ar putea ajunge la nivelul celor din Germania în 2024. Ce se va scumpi?

Sarcină financiară grea pentru șoferi în 2024: Costuri în creștere pentru mașină în România. De ce se scumpesc carburanții, polițele RCA și amenzi pe măsură?

soferi 696x464 1

Gestionarea costurilor legate de mașină devine tot mai dificilă pentru șoferi în 2024. Motivul? Majorarea prețurilor la aproape tot: carburanți, asigurările RCA și amenzile care vor fi ajustate în funcție de salariul minim pe economie.

Analiza fiscală realizată de Adrian Negrescu a atras atenția asupra situației: „Să deții o mașină în România va ajunge să coste la fel de mult ca în Germania”.

Statul solicită mai mulți bani de la șoferi. Autoritățile par a urmări să adune cât mai multe fonduri de la cei care dețin mașini personale.

„Autoritățile sunt în căutarea unor resurse financiare suplimentare și vor face orice este necesar pentru a le obține. Pentru șoferi, aceasta înseamnă creșteri substanțiale de costuri în următorii ani, începând de la noile taxe în funcție de vechimea mașinii până la tarifele de rovinietă și prețurile la carburant.

Pe parcursul următorilor 5 ani, proprietarii de mașini mai vechi de 10 ani vor suporta costuri semnificative, de la impozitele pe proprietate până la costurile de întreținere.

În concluzie, deținerea unei mașini în România se va apropia de costurile din Germania, unde mulți nu își permit să mențină o mașină mai veche de 5-10 ani din cauza taxelor uriașe, preferând să le înlocuiască frecvent prin leasing-uri sau alte scheme financiare”, a declarat Adrian Negrescu pentru ziare.com.

Cum se calculează punctul de amendă?

Guvernul a adoptat o nouă metodă de calcul a punctului de amendă începând cu 2024. De la 1 ianuarie, valoarea punctului de amendă va reprezenta 5% din salariul minim brut pe țară.

Astfel, în raport cu salariul minim brut actual de 3.300 de lei, valoarea punctului de amendă va fi de cel puțin 165 de lei. Guvernul intenționează să crească salariul minim pe economie la 3.700 de lei, caz în care punctul de amendă va ajunge la 185 de lei.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.