“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIE

Rămâi fără permis pentru 10 ani

S-a schimbat Codul Rutier, sancțiunile pentru cei care fac aceste greșeli

codul rutier amenda politia rutiera permisul de conducere

În continuare, România rămâne o zonă extrem de periculoasă pentru circulația pe drumurile europene, înregistrând un număr alarmant de decese. Educația deficitară, indiferența și calitatea precară a infrastructurii contribuie la această situație, afectând viața multor români.

Într-o direcție pozitivă, autoritățile din București au lansat mai multe inițiative menite să îmbunătățească Codul Rutier pentru a spori siguranța în trafic în țara noastră. Una dintre cele mai semnificative prevederi a fost adoptată recent de către senatori și vizează anularea dreptului de redobândire a permisului de conducere pentru cei surprinși conducând sub influența alcoolului sau drogurilor și care au fost condamnați pentru aceste infracțiuni.

Această măsură are scopul de a descuraja comportamentul periculos la volan, o modificare propusă de senatorul social-democrat Robert Cazanciuc, care a inițiat această propunere legislativă. Proiectul urmărește să completeze normativele referitoare la prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri sau alte substanțe psihoactive.

Înainte ca această inițiativă să devină lege, aceasta trebuie să fie votată și în Camera Deputaților.

“Senatul a aprobat astăzi legea conform căreia șoferii condamnați pentru conducerea sub influența alcoolului sau drogurilor își pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani. Așa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de decese pe drumurile din România, scoțând țara noastră de pe primul loc în ceea ce privește accidentele rutiere, în ultimii șase ani”, a menționat Robert Cazanciuc pe Facebook la începutul acestei săptămâni.

“Legea merge acum către Camera Deputaților. Mulțumesc colegilor senatori: 101 voturi «pentru», niciun vot «împotrivă»!”, a adăugat Cazanciuc.

Pentru a oferi context, pe 21 septembrie 2023, senatorul Robert Cazanciuc de la PSD a depus la Senat un proiect de lege care, în teorie, ar trebui să contribuie la combaterea eficientă a consumului de droguri în țara noastră. Acest document propune pedepse mai aspre, inclusiv circumstanțe agravante pentru cei care folosesc minori.

“Mai mult, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată. Se vor majora pedepsele pentru finanțarea faptelor legate de traficul și consumul de substanțe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a acestora, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite din vânzarea acestor produse vor fi confiscate”, a explicat Cazanciuc în postarea sa pe rețelele de socializare.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.