“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

NERUȘINARE! Acest român are o pensie de 400 DE MILIOANE pe lună! Ce a făcut acest individ pentru România, oameni buni?

sr2

Este oficial! Pensia de magistrat cea mai mare din România este încasată de Gheorghe Bălăşoiu din Argeş, fost procuror la Parchetul Curţii de Apel Piteşti şi comandant al Penitenciarului Colibaşi, dezvăluie Alex Costache pe România Curată. Cifrele și modul cum s-a ajuns la ele sunt strigătoare la cer! Mai ales într-o țară ca România, unde media pensiilor este foarte mică. Cum a fost posibil să se ajungă la astfel de baroni ai pensiilor? Și ce nerușinare să ai, ca român, să profiți de posibilitatea de a lua atâția bani? Dragii noștri, chiar credeți că această țară mai are vreo șansă să se vindece vreodată?

Bălăşoiu s-a pensionat în 2005, pe vremea când calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80 la sută din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Aşa a ajuns fostul director de la Penitenciarul Colibaşi să aibă o pensie de peste 30.000 de lei.

Reglementări ulterioare ale modului de calcul al pensiei de serviciu, precum şi măriri aplicate au condus la pensia de azi: 40.963 de lei, adică peste 9000 de euro pe lună.

Cum s-a calculat pensia lui Bălășoiu

Pensiile magistraţilor sunt reglementate de legea 303/2004 privind statutul magistraţilor în vigoare din septembrie 2004. Legea a fost modificată şi completată de mai multe ori.

Prima modificare a fost adusă de legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei din iulie 2005. A fost introdusă o nouă metodă de calcul a pensiei de serviciu pentru magistraţi: media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării.

Potrivit Casei de pensii, atât textul iniţial al legii 303/2004, cât şi cel al legii  247/2005 nu menţiona care sunt drepturile de natură salarială ce intrau în venitul brut care constituia baza de calcul al pensiei de serviciu. Abia normele metodologice de aplicare a legii, aprobate prin HG 1275/2005, au clarificat ce drepturi salariale se includ în venitul brut.

I s-au calculate şi sporurile primite în ultimele 12 luni

HG 1275/2005 a specificat că pensia de serviciu se calculează astfel: 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate ale unui judecător sau procuror. În plus, în hotărârea de Guvern s-a specificat că sporurile salariale se includ în calculul pensiei de serviciu:

“În veniturile brute realizate se includ, pe lânga indemnizaţia de încadrare brută lunară, sporurile cu caracter permanent sau nepermanent. În veniturile brute nu se includ sumele primite cu titlu de prime, premii, decontari, restituiri de drepturi aferente altei perioade”

Cât a fost director la Colibaşi, timp de 7 ani, Bălăşoiu a fost considerat detaşat, însă şi-a păstrat funcţia de magistrat.  Prin urmare, fostului procuror şi comandant de penitenciar, Gheorghe Bălăşoiu, i s-a recalculat pensia de serviciu conform veniturilor realizate pe ultimele 12 luni de activitate şi i s-au adăugat sporurile permanente şi nepermanente.

Despre ce sporuri e vorba

Potrivit legii 293 din iunie 2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, aceste sporuri sunt pentru misiune permanentă, port armă, condiţii deosebite, indemnizaţie de conducere şi salariu de merit, alocaţii pentru hrană, indemnizaţii de instalare, de mutare, de delegare sau detaşare.

Ultima majorare aplicată

La începutul lui 2015, pensiile de serviciu au fost majorate cu 5 la sută. Cu toate aceste majorări şi recalculari, Bălăşoiu a ajuns la pensia de azi: 40.963 lei.

Casa de pensii se spală pe mâini

Potrivit unui răspuns primit de România Curată de la Casa de pensii, “casele teritoriale de pensii stabilesc şi plătesc pensiile de serviciu cu respectarea legii, pe baza elementelor din adeverința-tip eliberată de angajator. Aceasta cuprinde elementele prevăzute de lege necesare stabilirii pensiei de serviciu, respectiv vechimea în specialitate/funcţie şi baza de calcul.

Răspunderea pentru corectitudinea şi legalitatea datelor cuprinse în documentele care stau la baza întocmirii dosarului de pensionare, necesare calculului pensiei de serviciu, revine în exclusivitate emitenţilor”, a specificat Casa de Pensii.

Alte exemple de pensii de magistraţi

Pensia lui Gheorghe Bălăşoiu este cea mai mare a unui fost magistrat. Potrivit CSM care a întrebat Casa de pensii, alţi 24 de foşti magistrați au pensie de peste 20.000 de lei şi aproape 1800 au pensii mai mari de 10.000 de lei.

Potrivit unor surse din CSM, fosta şefă a ICCJ, actual judecător la CCR, Livia Doina Stanciu, încasează o pensie de 27.000 de lei. Fostul procuror general al României, Ilie Botoş, s-a pensionat recent la doar 51 de ani şi primeşte o pensie de stat de 24.000 de lei.

Cea mai mică pensie din ţară

Potrivit casei de pensii, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzut prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, este de 400 de lei.

La 31 mai 2016 în sistemul public de pensii din România exista un număr de 5.100.799 de pensionari. Pensia medie este 885 de lei. Sursa: Comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

8 comentarii

 1. pensia medie de 885 lei este calculata incluzind si pensile acestea nesimtite,deci in realitate o pensie medie este cu mult mai mica.Trebuie sa le reduceti aceste pensii nesimtite

  1. gandire proasta,nu e mai bine ca toate pensiile sa creasca,tu vrei ca toti sa avem pensii mici sa traim cu totii rau

   1. Ar trebui sa scada pensile mari sa nu fie mai mare de 5000 de lei si sa le mai creasca pensile la bosi atunci cind vor ajunge toate pensile la nivelul lor.

 2. Daca in aceasta tara, salariile si pensiile reclamate ar fi fost primite in deplin acord cu efortul intelectul sau fizic depus, cu eficienta si abnegatie, atunci am avea o mare problema privind evaluarea remunerarii. Cum insa nivelul constiintei a scazut dramatic mai ales in randul decidentilor statului, nimic astazi nu mai surprinde . Nici votarea salariilor, indemnizatiilor si pensiilor nesimtite, nici atribuirea drepturilor , scutirilor de taxe precum si a imunitatiilor….Cu alte cuvinte, dai prostului puterea pe mana si sigur va sti ce sa faca cu ea. Un singur amanunt are relevanta. Nu cei care ne conduc sunt de vina, ci noi toti care acceptam sa fim condusi de asemenea creaturi care numai datorita noua sunt reprezentantii de varf ai institutiilor statului. Cloaca politica de astazi, fara nerusinare se balacareste fara nici o jena in parlament pentru orice problema esentiala a natiei dar nu face nici un rabat daca este vorba de interesul propriu. Pricipiul contributivitatii, este praful in ochi aruncat, ca noi fraierii sa inghitim hapul …Nene, daca esti baiat destept, intreaba-te, cum de si-au facut legi de salarizare, sporuri asa mari etc..ca , virgula, contributia este proportional cu venitul si implicit pensia…Deci despre ce vorbim ?Ne justificam cu efectul legii, dar ne facem ca nu vedem marsavia cu votarea extrasalariilor ???

 3. Daca in aceasta tara, salariile si pensiile reclamate ar fi fost primite in deplin acord cu efortul intelectul sau fizic depus, cu eficienta si abnegatie, atunci am avea o mare problema privind evaluarea remunerarii. Cum insa nivelul constiintei a scazut dramatic mai ales in randul decidentilor statului, nimic astazi nu mai surprinde . Nici votarea salariilor, indemnizatiilor si pensiilor nesimtite, nici atribuirea drepturilor , scutirilor de taxe precum si a imunitatiilor….Cu alte cuvinte, dai prostului puterea pe mana si sigur va sti ce sa faca cu ea. Un singur amanunt are relevanta. Nu cei care ne conduc sunt de vina, ci noi toti care acceptam sa fim condusi de asemenea creaturi care numai datorita noua sunt reprezentantii de varf ai institutiilor statului. Cloaca politica de astazi, fara nerusinare se balacareste fara nici o jena in parlament pentru orice problema esentiala a natiei dar nu face nici un rabat daca este vorba de interesul propriu. Pricipiul contributivitatii, este praful in ochi aruncat, ca noi fraierii sa inghitim hapul …Nene, daca esti baiat destept, intreaba-te, cum de si-au facut legi de salarizare, sporuri asa mari etc..ca , virgula, contributia este proportional cu venitul si implicit pensia…Deci despre ce vorbim ?Ne justificam cu efectul legii, dar ne facem ca nu vedem marsavia cu votarea extrasalariilor ???

 4. pensia medie de 885 lei este calculata incluzind si pensile acestea nesimtite,deci in realitate o pensie medie este cu mult mai mica.Trebuie sa le reduceti aceste pensii nesimtite

  1. gandire proasta,nu e mai bine ca toate pensiile sa creasca,tu vrei ca toti sa avem pensii mici sa traim cu totii rau

   1. Ar trebui sa scada pensile mari sa nu fie mai mare de 5000 de lei si sa le mai creasca pensile la bosi atunci cind vor ajunge toate pensile la nivelul lor.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.