Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
INTERNATIONALSTIRI

Franța lui Macron adoptă o lege care permite poliției să spioneze cetățenii prin accesarea de la distanță a telefoanelor și a altor dispozitive

fran a lui macron adopt o lege care permite poli iei s spioneze cet enii prin accesarea de la distan a telefoanelor i a altor dispozitive 1

Parlamentarii francezi au convenit asupra unei legi care permite poliției să supravegheze suspecții prin controlarea și pornirea de la distanță a microfonului, camerei foto și GPS-ul telefoanelor lor mobile și a altor dispozitive.

În seara zilei de 5 iulie, legislatorii francezi au votat în favoarea unui proiect de lege de reformă a justiției care include o prevedere extrem de controversată de spionaj, relatează ziarul francez Le Monde. Noua prevedere legată de supraveghere va „acoperi laptopurile, mașinile și alte obiecte conectate, precum și telefoanele; măsura va permite geolocalizarea suspecților în cazul infracțiunilor pedepsite cu cel puțin cinci ani de închisoare”.

Legiuitorii au adăugat un amendament care limitează utilizarea dispozitivelor de acces de la distanță, care vor putea fi folosite „atunci când [acest lucru este] justificat de natura și gravitatea infracțiunii” și „pentru o durată strict proporțională”. Toate cazurile de spionaj din partea poliției asupra dispozitivelor trebuie să fie aprobate de un judecător, iar durata supravegherii nu trebuie să depășească șase luni. „Profesiile sensibile”, printre care jurnaliștii, medicii, judecătorii, avocații și parlamentarii ar fi excluși ca ținte, potrivit proiectului de lege.

Grupul pentru susținerea drepturilor digitale La Quadrature a precizat că noua lege „trezește îngrijorări serioase cu privire la încălcarea libertăților fundamentale” în ceea ce privește confidențialitatea și libertatea de mișcare și a descris măsura ca „o alunecare către securitate brutală”.

Oficialii guvernului francez responsabili de proiectul de lege au încercat să minimizeze pericolul, prin care se va instaura un stat al supravegherii. Ministrul Justiției, Éric Dupond-Moretti, a susținut că legea va afecta doar „zeci de cazuri pe an”. El a insistat că „viețile oamenilor vor fi salvate” prin noua lege a supravegherii.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.