“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Noul prim-ministru al Franței: un tânăr gay

659d347fcf992 media 00b56b13b7d34654945187ab144f6b1d DMID1 61jqz9n76 640x360 1

Președintele francez Emmanuel Macron l-a desemnat marți pe Gabriel Attal, în vârstă de 34 de ani, pentru a deveni următorul prim-ministru al țării.

Attal va fi cel mai tânăr prim-ministru de la fondarea celei de-a cincea Republici franceze în 1958 și va fi, de asemenea, primul bărbat homosexual declarat care va ocupa funcția de al doilea cel mai puternic politician al țării, scrie edition.cnn.com.

Attal, ”o stea” în ascensiune în Partidul Renașterii al lui Macron, a ocupat funcția de ministru al Educației și Tineretului Național din iulie 2023. În timpul mandatului său, el a promulgat o interdicție controversată privind purtarea abaya în școlile publice franceze.

Înainte de a conduce Ministerul Educației, Attal a fost purtător de cuvânt al guvernului și apoi ministru al lucrărilor publice și al conturilor publice.

El o înlocuiește pe Elisabeth Borne, care a demisionat din funcție luni, după un mandat tumultuos de 20 de luni.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.