CARNAGIUL de la Berlin a fost act terorist! Șoferul ucigaș a lăsat o scrisoare de revendicare

Autorul incidentului provocat miercuri la Berlin și soldat cu decesul unei persoane a fost plasat în arest preventiv, după ce autoritățile germane au găsit o scrisoare de revendicare a atacului, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă.

„Nu este vorba în niciun caz de un accident. Este vorba de un individ care a comis un atac. Avem de-a face cu un criminal”, a declarat un membru al echipei de investigație.

Scrisoarea de revendicare a fost găsită în mașina cu care a fost comis atacul, au precizat surse citate de publicația Bild.

Șoferul vehiculului, un german de origine armeană în vârstă de 29 de ani, a arestat preventiv în cursul după-amiezii, după ce a fost reținut de poliție la locul faptei.

Anchetatorii încearcă în prezent să afle motivul atacului, care s-a petrecut în zona Breitscheidtplatz (Charlottenburg) din Berlin, înainte de prânz.

Aflat la volanul unui Renault Clio, atacatorul a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, pe strada Tauentzien.

Cel puțin o persoană a murit, iar alte opt au fost transportate la spital, șase fiind în stare gravă.

În total, 30 de persoane au primit îngrijiri medicale, multe ca urmare a șocului.

La locul incidentului au fost mobilizate zeci de echipaje de poliție și ambulanțe.

Pe durata operațiunilor de evacuare a autoturismului – care s-a înfipt într-o vitrină – autoritățile au dispus, ca măsură de precauție, evacuarea unui centru comercial și a clădirilor învecinate.

Incidentul s-a petrecut în zona atacului terorist din 2016
În imaginile surprinse la locul impactului după atac se văd elemente de mobilier stradal – mese și scaune – împrăștiate și distruse.

Publicația britanică The Sun îl citează pe actorul americano-scoțian John Barrowman, care a fost martor la impactul mortal.

„Cred că am asistat la un atac terorist în Berlin. Nu suntem siguri. Sunt trupuri împrăștiate peste tot. Am văzut o mașină care venea pe șosea și care s-a oprit într-o vitrină ce se întinde pe lungimea a trei blocuri. E groaznic”, a spus martorul citat de The Sun.

Vlad Drăghicescu, corespondentul Antena 3 la Berlin, menționează că incidentul de miercuri a avut loc în aceeași zonă în care, în 2016, s-a produs un atac terorist soldat cu 12 morți și 70 de răniți.

„Este o zonă foarte frecventată. Un elicopter a aterizat în zonă pentru a-i prelua pe răniți. Mașina implicată în incident – una de mici dimensiuni – a rămas blocată în vitrina unei parfumerii. Polițiști puternic înarmați securizează zona.

Acest eveniment tragic amintește de atacul din seara zilei de 19 decembrie 2016, când un camion a intrat în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din cartierul berlinez Charlottenburg”, a transmis Drăghicescu.

Anis Amri, un tunisian de 24 de ani inspirat de ISIS, a cărui cerere de azil fusese respinsă, se afla la volanul camionului.

Amri avea să fie ucis în Italia, după patru zile, într-un schimb de focuri cu poliția.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *