“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Bill Gates, anunt socant: Va fi mai GROAZNIC decât orice pandemie

bill gates 465x390 1

Fondatorul Microsoft, miliardarul american Bill Gates, a declarat că omenirea trebuie să se pregătească nu numai pentru alte pandemii, ci și pentru posibile atacuri teroriste cu arme biologice, care, avertizează el, s-ar putea dovedi chiar mai periculoase decât răspândirea coronavirusului, relatează BBC.

Într-un interviu pentru ONG-ul britanic Policy Exchange, omul de afaceri a spus că pentru a face față noilor amenințări, trebuie cheltuite miliarde de dolari pentru cercetare în domeniul securității epidemiologice și pentru dezvoltarea unor mecanisme specifice de combatere a bolilor infecțioase.

De asemenea, el a cerut Organizației Mondiale a Sănătății să creeze un grup de lucru care să monitorizeze situația epidemiologică, să elaboreze și exerseze scenarii de supraviețuire după un presupus atac bioterorist.
“Un astfel de grup de lucru al OMS pentru pandemii va avea, probabil, nevoie de aproximativ un miliard de dolari pe an. Va monitoriza totul și va efectua “exerții bacteriologice”, așa cum le numesc eu”, a spus fondatorul Microsoft.

“Ce se va întâmpla dacă bioteroriștii ar aduce variolă în 10 aeroporturi? Știm care va fi reația lumii la așa ceva? Există epidemii care apar în mod natural și epidemii cauzate de bioterorism. Acesta din urmă ar putea fi chiar mai rău decât cea pe care îl trăim acum”, a spus Gates explicând de ce este nevoie de un avertisment legat de atacuri cu utilizarea armei biologice.

“Sper ca peste cinci ani să pot scrie o carte intitulată “Suntem pregătiți pentru următoarea pandemie”, dar pentru asta este nevoie de miliarde de dolari destinate cercetării și dezvoltării”, a adăugat el.

Predicție care s-a adeverit

Potrivit lui Gates, astfel de investiții vor aduce numai bine omenirii. ”Stimularea cercetării va permite dezvoltarea de noi tratamente, inclusiv a unor vaccinuri mai ieftine, dar mai efciente pentru diferite afecțiuni, nu doar împotriva virusurilor, ar putea permite eradicarea gripei, a răcelilor. Cu alte cuvinte, omul va deveni mai sănătos”, a subliniat Gates.

Cu mult înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19, Gates a avertizat că, mai devreme sau mai târziu, omenirea se va confrunta cu o pandemie căreia cu greu va reuși să îi facă față. “Îmi țin degetele încrucișate ca o epidemie mortală să nu se întâmple în următorii 10 ani”, declara Gates pentru BBC în 2016.

“Dacă ceva va ucide mai mult de 10 milioane de oameni în următoarele câteva decenii, va fi, probabil, un virus extrem de patogen, nu un război. Nu rachete, ci germeni”, spunea omul de afaceri în 2015. ”De ce? Pentru că, din păcate s-au băgat mai mulți bani în descurajare nucleară decât în prevenirea epidemiilor, în sănătatea oamenilor. Și nu suntem pregătiți pentru următoarea epidemie”, avertiza, atunci, fondatorul Microsoft.

Sursa: .dcbusiness.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.