Vestea momentului pentru cei care s-au vaccinat! Doctorul Fauci a dat VERDICTUL

Este vestea momentului pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze. Celebrul medic, Anthony Faucy, a dat verdictul. Este obligatorie şi a treia doză de vaccin. Acesta a spus exact şi la ce interval de timp trebuie să fie aceasta administrată.

Vestea momentului pentru toţi românii care s-au vaccinat deja. Medicul Anthony Fauci a dat verdictul. Este necesar un vaccin rapel anti-COVID-19 la maximum un an de la imunizare.

Al treilea vaccin, la un an de la imunizare
Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, Anthony Fauci l-a confirmat şi pe directorul companiei Pfizer, Albert Bourla, conform CNN.

Până miercuri, 47,9% din populația SUA a primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, conform datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. De asemenea, 37,8% din populația Statelor Unite a fost complet vaccinată împotriva coronavirusului.

Citiți și:  Fauci a dat lovitura! In istoria SUA așa ceva n-a mai existat

„Știm că durabilitatea eficacității vaccinului durează cel puțin șase luni, și probabil mai mult, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat Anthony Fauci.

Vaccinurile nu vor fi modificate
Celebrul epidemiolog american consideră că probabil nu va fi nevoie de vaccinuri modificate pentru noile variante ale coronavirusului.

„În loc să ne jucăm de-a Baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a spus Anthony Fauci.

Albert Bourla, directorul general al Pfizer, a transmis că nu au fost încă făcute studiile privind a treia doză de vaccin anti-COVID-19. „Cred că într-o lună sau două vom avea suficiente date pentru a putea vorbi cu o precizie științifică mai mare”, a afirmă Albert Bourla.

Citiți și:  PROFITORII PANDEMIEI | Averea Pfizer, mai mare decât PIB-ul multor țări

Dacă au trecut opt luni de la a doua doză, ar putea fi nevoie de o a treia. Acesta a mai precizat că dozele de rapel ar putea fi gata în luna septembrie sau octombrie și că Pfizer va aștepta să vadă care vor fi recomandările și aprobările Agenției americane a Medicamentului.

Statele Unite au înregistrat până în prezent peste 33 de milioane de cazuri de COVID-19 și mai mult de 587.000 de decese.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!