“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Umilinta CRUNTA pentru Vladimir Putin. Mesajul primit din China

se planuieste sau nu caderea lui vladimir putin

Vladimir Putin este criticat pentru războiul din Ucraina chiar din tabăra celor pe care îi credea aliați. Fostul ambasador al Chinei în Ucraina, Gao Yusheng, este de părere că Rusia nu mai poate controla desfășurarea evenimentelor și că este doar o chestiune de timp până va fi înfrântă. Fostul ambasador chinez este o voce respectată în rândul experților din cadrul Academiei Chineze de Științe Sociale (CASS).

Fostul ambasador Gao Yusheng a prezis o înfrângere militară a Rusiei în Ucraina și este de părere că o renaștere a țării, sub conducerea lui Vladimir Putin, nu corespunde realității. Gao Yusheng este considerat un influent strateg în domeniul afacerilor externe. El a publicat o serie de comentarii pe site-ul Phoenix News săptămâna trecută, în care a prezis o înfrângere militară a Rusiei în Ucraina. A apreciat ca fiind doar „o chestiune de timp” până când acest lucru se va produce în război.

Diplomatul chinez îl critică pe Vladimir Putin pentru felul în care conduce războiul declanșat de Rusia în Ucraina și pentru eșecurile pe care le-a înregistrat. În opinia sa, acesta a pierdut inițiativa strategică și nu mai poate decide când în ce fel se va încheia conflictul pe care l-a declanșat în 24 februarie.

Conform publicației express.co.uk, comentariile acestuia reprezintă o lovitură majoră pentru Vladimir Putin. Acesta a încercat să obțină sprijinul oficialilor chinezi, pentru războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, și a avut o abordare foarte curtenitoare față de Beijing.

„Așa-zisa renaștere sau revitalizare a Rusiei sub conducerea lui Putin este falsă; pur și simplu nu există. (…) Declinul Rusiei este evident în domeniile economic, militar, tehnologic, politic și social și a avut un impact negativ grav asupra armatei ruse și a efortului său de război”, a comentat Gao Yusheng.

Diplomatul a mai adăugat, în comentariile sale: „Eșecul blitzkrieg-ului rusesc și eșecul de a obține o victorie rapidă au marcat începutul înfrângerii rusești”.

Cine este Gao Yusheng și influența sa la Beijing
Gao Yusheng, fost ambasador al Chinei în Ucraina din 2005 până în 2007, este considerat un influent strateg în domeniul afacerilor externe.

Și, cu toate că influența sa în rândul actualilor lideri comuniști de la Beijing nu este foarte mare, rămâne o voce importantă. Fostul ambasador este foarte respectat în mediul academicienilor din cadrul Academiei Chineze de Științe Sociale (CASS).

Acest organism este un important grup de consultanță pentru Partidul Comunist și pentru guvernul comunist din China. Conform afirmațiilor expertului David Cowhig, specializat în politica din Asia, estimările CASS sunt urmărite cu atenție de oficialii de la Beijing. De menționat că David Cowhig este colaborator al Departamentului de Stat al SUA.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.