“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ultimă oră din Grecia! Ce au decis judecatorii eleni in cazul lui Sorin Oprescu

sorin oprescu ramane in arest inca zece zile judecatorii din grecia i au respins cererea de 768990

Sorin Oprescu are parte de noi vești, după ultima decizie luată de magistrații din Grecia. Amintim că fostul primar al Capitalei a formulat o cerere de eliberare din arest, însă la vremea respectivă ea a fost respinsă. Ce au decis magistrații eleni azi, 30 mai?

După şase ore de audieri în faţa magistraţilor din Grecia, Sorin Oprescu a obţinut o nouă amânare.

Astfel, procesul fostului primar al Capitalei va continua la Curtea de Apel din Atena marţi, 31 mai, când este aşteptată o decizie, iar Oprescu va rămâne până atunci tot în spatele gratiilor.

Amintim că Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce, la condamnarea din 2019, a primit 5 ani și 4 luni pentru aceleași fapte. Această condamnare a venit după ce fostul primar al Capitalei a fost trimis în judecată în urmă cu șapte ani într-un dosar de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au anunțat că Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

DNA mai spune că fostul primar al Bucureștiului a primit suma de 25.000 de euro, în ziua de 5 septembrie 2015, la locuința sa din Ciolpani. La vremea respectivă, banii au fost primiți de la subalternul Bogdan Popa și ar fi provenit din acte de corupţie.

Tot atunci, au fost efectuate mai multe percheziții, iar la casa acestui au fost descoperite mai multe sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica.

La data de 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Grupul infracțional organizat ar fost condus de Sorin Oprescu, spun procurorii, de la finalul anului 2013. Grupul a fost constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, respectiv dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire
Pe fondul condamnării, fostul primar a plecat din România, spun surse judiciare, pe la Vama Giurgiu. Așadar, în ziua în care polițiștii trebuie să pună în aplicare mandatul de arestare, Sorin Oprescu nu a fost găsit la domiciliu.

La vremea respectivă, fostul primar al Capitalei a fost trecut la persoane urmărite, potrivit unui anunț privind urmărirea internațională postat pe site-ul Poliției Române.

„Tribunalul București – Secția I Penală a emis împotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat în variantă agravantă”, era scris în anunțul publicat pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.