Informație de ultimă oră despre Sorin Oprescu! Anunțul venit de la București

Informație de ultimă oră, venită chiar de la București! S-au aflat detalii noi despre situația fostului primar general al Capitalei. Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile. Avocații săi au primit un ordin extrem de clar.

Fostul primar al Capitalei Oprescu mută decisiv în instanță.

Sorin Oprescu, o nouă luptă cu instanțele din România! Fostul primar cere ridicarea sechestrului asigurător
După ce statul român i-a pus sechestru asigurător pe o importantă sumă de bani, dar și pe două case, Oprescu a cerut acum judecătorilor ridicarea sechestrului în dosarul în care a fost condamnat la închisoare.

Fostul edil a cerut a cerut ridicarea sechestrului pentru bunurile pentru care s-a instituit măsura confiscării extinse cu doar două zile înainte ca instanța din Grecia să decidă că Oprescu nu va fi extrădat în România.

Acțiunea civilă prin care se solicită ridicarea sechestrului asigurător este datată 19 iulie 2022. Cererea a fost înregistrată la Tribunalul București, însă nu a fost stabilită data primului termen de judecată.

Pe lângă sentința primită de închisoare cu executare, Curtea de Apel București a decis în cazul lui Sorin Oprescu, în mai 2022, confiscarea extinsă a mai multor bunuri.

Despre ce imobile și sume de bani vorbim în cazul sechestrului asigurător?
Este vorba, în primul rând, despre un imobil din cartierul bucureștean Primăverii. Judecătorii spun că fostul primar ar fi cumpărat acea casă printr-un interpus, mai exact, Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu.

Instanța a dispus menținerea sechestrului asigurător luat de procurorii DNA în 2015, în vederea executării măsurilor de siguranță ale confiscării extinse, scrie Fanatik.

Sechestrul asigurător a fost menținut și asupra unei vile din comuna ilfoveană Ciolpani. Este vorba despre o vilă cu o suprafață de 526 mp, plus terenul aferent de 895 mp.

Sorin Oprescu mai are sub sechestru, în vederea confiscării speciale, sumele de 102.400 de lei și 9.500 de euro, despre care instanța a decis că ar proveni din mită.

Statul roman are de recuperat 426.228,61 de lei de la Sorin Oprescu, plus cheltuielile de judecată de 50.000 de lei.

Ȋn cazul fostului edil al Capitalei, instanța a înlăturat dispoziția privind măsura confiscării extinse a sumei de 695.871 lei, dispusă anterior de Tribunalul București.

Ȋn plus, a fost ridicat sechestrul asupra unei cote indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în zona Aviatorilor din București.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *