Sorin Oprescu, decizie fără precedent. Informatie de ULTIMA ORA

Sorin Oprescu a fost eliberat, recent, de autoritățile din Grecia, iar acum, fostul primar al Capitalei dorește să scape de condamnarea de zece ani și opt luni de închisoare pe care o are în țara noastră.

Pentru a face acest lucru, el a formulat o contestație la executarea acestei pedepse, ea fiind depusă de avocații săi la Tribunalul București.

Termenul de soluționare al acesteia este marți, 21 iunie, la ora 11:00. Pe lângă asta, avocații lui Sorin Oprescu a făcut o contestație în anulare la Curtea de Apel București, contestație care va fi intra în analiză la mijlocul lunii septembrie.

Sorin Oprescu, anunț șoc din Grecia: Nu vreau să mor
Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, condamnat la peste 10 ani de închisoare, a oferit miercuri, 1 iunie, primele declarații după ce a ieşit din arestul din Grecia, transmițând că procesul său „a fost o mascaradă”.

Miercuri, el a plătit suma cerută şi a fost eliberat din penitenciar, cu mențiunea că va locui la adresa specificată în documentele predate în cadrul procesului şi nu va părăsi Grecia. Mai mult, acesta a oferit un interviu unui reporter al Antena 3 trimis în Grecia.

„Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut”, i-a spus Oprescu reporterului Antena 3, Cristi Popovici, după eliberarea din penitenciar.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *