GENERAL

Avocat, după eliberarea lui Oprescu: “Devine șocant pentru autoritățile noastre habarniste”

oprescu 680x365

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat în România la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție, a fost eliberat din închisoarea din Grecia, după ce a plătit cauțiunea de 5.000 de lei stabilită de judecătorii eleni.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat pe 13 mai la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru fapte de corupţie. El a fost reținut în Grecia, unde plecase cu două săptămâni înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti să pronunțe sentința.

La termenul de marți, 31 mai, Sorin Oprescu a declarat în fața judecătorilor eleni că, în România, a fost condamnat în baza unui denunţ şi în condiţiile în care în România a existat o „euforie” privind trimiterea în judecată a unor politicieni. Oprescu a prezentat şi condiţiile din penitenciarele româneşti, care nu-i permit nici un regim adecvat, nici îngrijiri medicale şi a susţinut că eventualele căi de atac pe care le are la dispoziţie împotriva sentinţei sale vor fi „aprobate post-mortem”.

După mai multe ore de audieri, judecătorii din Grecia au decis că Sorin Oprescu poate fi eliberat pe cauţiune. Fostul edil nu are voie sa părăsească Grecia şi va trebui să se prezinte în fiecare lună la poliţie, pe data de 5 şi pe data 16, pentru un control judiciar.

Magistraţii vor lua în discuţie în perioada următoare cererea de extrădare.

Extrădarea lui Sorin Oprescu. Avocatul Adrian Cuculis: „Nici măcar nu știu clar pentru ce a fost condamnat”
După ce autoritățile elene au hotărât că Sorin Oprescu poate fi eliberat din închisoarea din Grecia, avocatul Adrian Cuculis a avut o reacție foarte dură față de sistemul judiciar din România.

„Sorin Oprescu condamnat în România la 11 ani de închisoare, comparativ cu un infractor care ar fi comis un omor, este pus în libertate în instanțele din Grecia deși există un mandat europpean de arestare

Da, devine șocant pentru autoritățile noastre habarniste, de ce un mandat european nu își produce efectele pe care și le-ar fi dorit unii și alții de pe aici din țară. Ca să clarific încă de la bun început. Nu cunosc activitatea lui Oprescu (nici măcar de atunci de când era primar, eram prea mic și nu mă interesa), nu am nicio afinitate politică cu el și nici nu ne cunoaștem personal.

Toate astea mă fac sa mă pot exprima absolut liber și am făcut precizarea ca să nu existe îndoieli. Cunosc troaca asta numită Justiție prin prisma a 3 generații de juriști (magistrați, avocați) și știu ce mizerii se ascund pe coridoarele lugubre ale Justiției.

Pentru moment aleg să tac însă și când o sa încep să vorbesc despre cum în anumite instanțe magistrații vorbesc liber despre faptul că „unii avocați” sau „case de avocatură” ar trebui să „aibă dosarele trântite”, iar asta ma face din nou să am confirmarea faptului că Justiția este ceva facultativ.

Întorcându-mă la cazul Oprescu. Nici măcar nu știu clar pentru ce a fost condamnat, însă știu sigur ca nu a omorât pe cineva și atunci mă gândesc la profesorii mei de drept penal din facultate când ne vorbeau despre individualizarea pedepselor și orientarea lor către minim ori maxim și evitarea stigmatizării prin decizii, a inculpaților. În fine, fiecare înțelege ce are de înțeles însă un lucru este sigur. Nimic nu este sigur”, a scris avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de Facebook.

Sursa: evz.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.