“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

S-a aflat! Informație șoc despre Sorin Oprescu!

oprescu 680x365

Informație bombă despre fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, aflat în prezent în Grecia, după ce a fugit fix înainte de condamnarea sa la 10 ani de închisoare. Totuși, o serie de informații recente, publicate de Libertatea, arată că acesta a primit ajutor de la un ofițer SRI, care l-a anunțat că va fi condamnat.

Răsturnare de situație în cazul condamnării fostului primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu. Din aceste date reiese că acesta avea legături cu agenți din SRI, care îi ofereau informații prețioase privind dosarele sale.

Astfel, un episod din dosarul lotului Oprescu arată că magistrații le reproșează altor magistrați că nu-i urmăresc pe protectorii marilor corupți, dacă într-adevăr au probe că acești protectori aparțin serviciilor secrete, scrie Libertatea.

Unul dintre judecătorii Curții de Apel București, transmite, în motivarea condamnării lui Sorin Oprescu, că acesta ar fi avut legături cu SRI pe car procurorii ce îl anchetau pe acesta le știau, dar nu le-au verificat mai departe. Întreg cazul a ajuns să fie un scandal intre magistrați.

Sorin Oprescu, ajutor de la SRI
În mai 2019, Tribunalul București l-a condamnat în primă instanță pe Sorin Oprescu la 5 ani și 4 luni de închisoare. Când a făcut apel la condamnare, considerând-o prea mică, „procurorul care a redactat motivele de apel a susținut în plus că inculpatul Oprescu Sorin ar fi avut informații certe că este filat de la un ofițer SRI”. Asta a menționat în motivarea sa unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel, instanța superioară unde a ajuns cazul.

Ulterior, Curtea de Apel i-a dat lui Oprescu 10 ani și 8 luni de închisoare. Toți cei trei judecători au apreciat că probele Parchetului anticorupție au fost substanțiale în privința mitei luate de primar.

Unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel se oprește însă, în motivarea sa separată, la un episod neclarificat, apărut pe parcursul urmăririi penale: când ia mita, Oprescu îi atrage atenția că știe că oamenii îi sunt urmăriți. Conform interceptărilor, Oprescu spune că „a făcut demersuri” ca să afle despre ce este vorba, deoarece „îl interesa foarte tare”.

Când „a făcut demersuri”, Oprescu nu a rămas la această formă vagă. „Demersurile” au căpătat numele SRI. De la un angajat din Serviciul Român de Informații a aflat primarul că filajul nu vine de la legăturile șoferului lui cu „clanul Cămătarilor”, ci din altceva.

Cu trei zile înainte de momentul în care Oprescu a primit, acasă la el, în vila din Ciolpani, 25.000 de euro de la directorul Popa, primarul i-a reamintit lui Popa să nu mai vină cu Stanca, șoferul lui. Dialogul dintre cei doi este, de asemenea, înregistrat.

Momentul a fost consemnat în dosar și este reamintit de Curtea de Apel București, în motivarea condamnării definitive a lui Oprescu. Stanca Cristian, cel poreclit „Grenadă”, șofer și om de încredere al primarului, era cu adevărat cercetat, avea și el să fie inculpat în același dosar de corupție și astăzi este în închisoare.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.