SOC in Europa! Decizia istorică luată de Germania în plin război

Pentru că securitatea în Europa nu mai poate fi garantată, Germania are de gând să crească bugetul pentru cheltuieli militare. Conform proiectului de buget care urmează să fie dezbătut în Parlamentul Germaniei, sectorul militar ar benefia de 50 de miliarde de euro pentru anul 2022. Sursele guvernamentale, citate de AFP, spun că acesta este „un record” în ceea ce privește sumele alocate anterior. Mai mult, autoritățile germane „lucrează în prezent la un program suplimentar menit să atenueze consecinţele economice ale războiului din Ucraina”, care ar putea viza scăderea prețului la combustibil, prin compensații de la stat, conform presei germane.

Conform proiectului de buget care urmează să fie dezbătut în Parlamentul Germaniei, sectorul militar ar benefia de 50 de miliarde de euro pentru anul 2022. Sursele guvernamentale, citate de AFP, spun că acesta este „un record” în ceea ce privește sumele alocate anterior.

Citiți și:  UNDA DE SOC. In parg de război, Germania ia o decizie radicala

Pe lângă acest buget, a fost creat un fond special, în valoare de 100 de miliarde de euro, ce va putea fi accesat în decursul mai multor ani.

În anul 2018, apărarea germană beneficia de 38, 8 miliarde de dolari, în timp ce în 2021 această sumă ajunsese la 47 miliarde de dolari.

Mai mult, autoritățile germane „lucrează în prezent la un program suplimentar menit să atenueze consecinţele economice ale războiului din Ucraina”, care ar putea viza scăderea prețului la combustibil, prin compensații de la stat, conform presei germane.

Germania se distanțează de conflictul Rusia-Ucraina! Nu va livra arme
Germania exclude să livreze arme Ucrainei în actualul context de criză cu Rusia, considerând că aceasta nu ar face decât să agraveze tensiunile, conform ministrului Apărării, Christine Lambrecht.

„Livrările de arme nu ar contribui acum la dezamorsarea crizei, o poziţie care întruneşte consens în interiorul guvernului federal condus de Olaf Scholz”, a afirmat Christine Lambrecht, într-un interviu publicat în săptămânalul Welt am Sonntag.

Citiți și:  ALERTA Germania trimite mii de rachete de fabricație sovietică în Ucraina. Rusia amenința cu represalii dure

Cancelarul Olaf Scholz a subliniat că politica Germaniei este centrată pe a nu livra arme letale în zone de conflict. La rândul său, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a declarat că Germania nu va critica alte state pentru că sunt pregătite să livreze arme Ucrainei. „Însă nu cred că este realist să credem că astfel de livrări ar putea înclina balanţa militară”, a afirmat aceasta pentru Sueddeutsche Zeitung.

În interviul pentru Welt am Sonntag, ministrul Apărării s-a referit şi la situaţia din Mali, adresându-le un avertisment ruşilor. Sosirea de mercenari ruşi ai grupului rus Wagner în Mali „va avea consecinţe”, a prevenit ea.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *