“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Serghei Lavrov acuză Occidentul de ‘terorism informaţional’

lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a descris marți drept ”terorism informaţional” relatările conform cărora Rusia pune la cale o invazie împotriva Ucrainei.

De asemenea, retragerea unora dintre unităţile militare ruse masate la graniţa ucraineană era programată şi nu este rezultatul ”isteriei” Occidentului, a susţinut şeful diplomaţiei ruse, reafirmând versiunea oficială a Moscovei că prezenţa acelor trupe acolo este doar pentru efectuarea de exerciţii militare.

Retragerea acelor unităţi ”o facem independent de ce cred alţii şi independent de terorismul informaţional care se desfăşoară”, a spus Lavrov, cu referire la afirmaţiile unor politiceni sau mass-media din Occident, conform cărora Rusia ar urma să invadeze Ucraina chiar de săptămâna aceasta.

Statele Unite au cerut vineri cetăţenilor săi să părăsească teritoriul ucrainean în următoarele 24 până la 48 de ore, susţinând că există o “posibilitate clară” ca Rusia să atace Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, care se desfăşoară până pe 20 februarie la Beijing. De asemenea, unele mass-media, precum publicaţia germană Der Spiegel, au relatat, invocând evaluări ale CIA-ului, că Rusia ar putea ataca Ucraina pe 16 februarie.

Rusia a anunţat marţi că o parte din trupele comasate la frontiera ucraineană vor fi retrase la bazele lor permanente. ”Unităţile circumscripţiilor militare Vest şi Sud şi-au îndeplinit misiunile şi au început să urce în trenuri şi camioane, iar astăzi se îndreaptă către garnizoanele lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

În acelaşi timp, forţele armate ale Rusiei ”continuă exerciţii de anvergură pentru pregătirea trupelor, la care participă practic toate circumscripţiile militare, flotele şi unităţile aeropurtate”, a adăugat acesta.

Cu o zi în urmă, Serghei Lavrov a apreciat că încă există o ”şansă” de compromis cu Occidentul asupra garanţiilor de securitate cerute de Rusia. Moscova doreşte în special încetarea extinderii NATO şi retragerea trupelor Alianţei din statele care au aderat la aceasta după 1997.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.