Alertă maximă la granița României! S-a aflat următoarea țintă a Rusiei

Alertă maximă la granița României! Rusia amenință direct Republica Moldova. Recent, ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a făcut o declarație publică din care s-a înțeles că țara vecină ar fi următoarea țintă a armatei ruse.

Ministrul de Externe din Rusia, Serghei Lavrov, a făcut, miercuri, o declarație publică din care s-a înțeles că Republica Moldova ar fi următoarea țintă a armatei ruse. În prezent, Rusia încearcă să destabilizeze regimul politic de la Chișinău prin lansarea unor scenarii legate de regiunea autonomă Găgăuzia, situată în apropierea graniței cu România.

Serghei Lavrov a susținut, miercuri, că Guvernul de la Chișinău „nu-și dorește un dialog direct cu Tiraspolul” și că „mizează pe o soluționare nediplomatică a conflictului”. El a promis că „va face totul pentru a proteja populația rusofonă din Moldova și Transnistria”.

„Să nu uităm că în Moldova, pe lângă Transnistria, mai este și Găgăuzia, care la fel își dorește un statut separat. Găgăuzia are deja elemente ale unui statut aparte. Consider că autoritățile moldovenești vor acționa corect, dacă vor renunța la jocurile geopolitice pe care le impun occidentul și se vor gândi la interesele cetățenilor, care locuiesc acolo cot la cot”, a declarat, miercuri, Serghei Lavrov.

Maia Sandu va merge personal în Găgăuzia. Ea vrea să rezolve conflictul din Transnistria pe cale pașnică
La scurt timp, a venit și prima reacție a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta a spus, din nou, că regimul politic de la Chișinău își dorește să rezolve conflictul din Transnistria „pe cale pașnică”. Maia Sandu a anunțat, totodată, că va merge în Găgăuzia pentru a discuta cu protestatarii nemulțumiți. (Transnistria este o regiunea separatistă pro-rusă din Republica Moldova.)

Sursa: capital.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *