“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Lavrov, mesaj amenințător administrației americane : Livrarea de arme doar prelungește agonia regimului de la Kiev

leslavrov 1282021

Războiul dintre Rusia și Ucraina durează de peste cinci luni, iar Kremlinul a transmis un mesaj amenințător administrației americane. În cadrul unei discuții telefonice între Serghei Lavrov și Antony Blinken, diplomatul rus a avertizat că armata rusă va continua să atace Ucraina până când Moscova își va atinge toate obiectivele.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avut prima discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken de la invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Diplomatul rus i-a transmis lui Blinken că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a refuzat să facă pace cu Rusia, motiv pentru care Kremlinul a decis să continue atacurile asupra Ucrainei.

De asemenea, Serghei Lavrov a avertizat că Rusia va cuceri Ucraina bucată cu bucată.

În cealaltă tabără, diplomatul american a anunțat că Rusia nu se va opri aici și va continua să atace Ucraina până când Moscova își va atinge toate obiectivele propuse de la izbucnirea războiului.

Rusia dă vina pe Occident pentru prelungirea războiului din Ucraina
Serghei Lavrov a reamintit că Rusia nu va renunța la teritoriile Republicii Populare Donețk și Luhansk. În acest sens, diplomatul rus a criticat Statele Unite și Alianța Nord-Atlantică pentru faptul că livrează, în continuare, arme forțelor ucrainene.

Ministrul Lavrov a prezentat abordările de principiu ale Rusiei în lumina operațiunii militare speciale pe teritoriul Republicii Populare Donețk, al Republicii Populare Luhansk și al Ucrainei, subliniind că scopurile și obiectivele acesteia vor fi pe deplin îndeplinite.

„Livrarea de arme nu face decât să prelungească agonia regimului de la Kiev, prelungind conflictul și sporind numărul victimelor”, a avertizat Serghei Lavrov. Mai mult, diplomatul rus a mai spus că armata rusească respectă normele dreptului internațional, „iar în teritoriile eliberate s-a lucrat sistematic pentru a se reveni la o viață pașnică.”

Cu toate acestea, Statele Unite consideră acțiunile Rusiei drept „anexări ilegale” de teritorii. Secretarul de stat american Antony Blinken l-a avertizat pe Lavrov că acele teritorii nu vor fi recunoscute de către comunitatea internațională.

Totodată, Statele Unite se pregătesc să aplice noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza agresiunii asupra Ucrainei.

În cadrul dialogului pe care cei doi diplomați l-au avut s-a discutat și despre un schimb de prizonieri între Rusia și celelalte părți implicate în conflict.

Reamintim că în urmă cu o o săptămână ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că obiectivele Rusiei în acest război s-au schimbat. Mai exact, operațiunea militară specială are acum ca scop îndepărtarea de la conducerea țării a Guvernului condus de Volodimir Zelenski și demilitarizarea Ucrainei, scrie edition.cnn.com

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.