“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Se reintroduce stagiul militar în România! Se dă LEGE

armata romana

O serie de detalii importante privind reintroducerea stagiului militar în România, în contextul războiului din Ucraina, au fost oferite în exclusivitate de către ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în cadrul emisiunii moderate de Ionuț Cristache pe contul de Youtube EVZ-Capital. Astfel, o nouă lege în acest sens va fi dată în toamnă.

Ionuț Cristache a avut luni, 22 august, un invitat important în podcastul EVZ Capital, pe ministrul Apărării, unul dintre cei mai abili strategi din politica românească, Vasile Dîncu. Acesta a vorbit despre planurile Guvernului Ciucă privind reintroducerea stagiului militar în România, însă acesta va fi voluntar și remunerat. În acest sens, o nouă lege urmează a fi votată în toamnă, atunci când va fi finalizată, urmând a intra în vigoare din 2o23.

Se reintroduce stagiul militar în România! Vasile Dîncu a anunțat. Se dă lege
Ministrul a explicat în cadrul emisiunii că decizia privind reintroducerea stagiului militar la nivel național a venit în contextul războiului din Ucraina. Conform primelor detalii, este vorba de un stagiu militar voluntar, de 4 luni, adresat tinerilor între 18 și 35 de ani. Acesta va fi gratuit, iar participanții vor primi și o sumă de bani lunară, echivalentă cu salariul minim, în această perioadă. Mai mult, după finalizarea acestui stagiu, participanții pot alege să devină sau nu voluntari.

„Odată cu războiul din Ucraina lucrăm la un proiect de lege legat de stagiu militar voluntar, am proiectat un stagiu militar în jur de 4 luni, în funcție și de arme. Tinerii, în această perioadă, de maxim 4 luni. Tinerii în această perioadă, sigur că primesc uniformă, primesc și drepturi, nimeni nu trebuie să plătească nimic pentru pregătirea asta. Se pot înscrie după aceea, când au terminat acest stagiu, pot să devină voluntari sau o nu devină, să aibă pur și simplu pregătire militară”, a declarat Vasile Dîncu în cadrul emisiunii de luni.

Legea va fi finalizată în toamnă și va intra în vigoare din 2023
Vasile Dîncu a mai explicat, răspunzând întrebărilor adresate de Ionuț Cristache, care va fi cadrul de funcționare a noii legi și cine va fi vizat de ea. Oricine se va putea înscrise la acest stagiu, dacă se va încadra în vârsta cerută și va trece de interviu, vizita medicală și examenul psihologic.

„O să vedem când va fi, probabil că de la anu (2023) cred că în această toamnă vom finaliza această lege. Între 18 și 35 de ani, oricine poate să ceară ca să facă un stagiu militar, sigur, se face un interviu, se face o vizită medicală, un examen psihologic…”, a explicat ministrul Apărării.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.