“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Europa FIERBE, se trimit trupe! România, prinsă în conflictul dintre Ucraina și Rusia

ucraina kiev 1024x683 1

Tensiunile de la frontiera dintre Rusia și Ucraina sunt la cote înalte, iar SUA se așteaptă oricând la un posibil atac. NATO a început să ia primele măsuri și trimite trupe militare și echipament în partea estică a Europei. Vasile Dîncu explică situația României și ce poziție va avea aceasta cu privire la conflictul dintre Ucraina și Rusia.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a avut o reacție fulger cu privire la modul în care se desfășoară lucrurile la granița Ucrainei. Având în vedere că NATO a decis să trimită trupe în partea de est a Europei, oficialul român vrea să liniștească apele și susține că nu a fost luată momentan nicio decizie cu privire la participarea României în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Ministrul Apărării a vrut să explice și declarațiile făcute de Alianță, prin care aceștia specifică foarte clar că nu pot răspunde militar în cazul unui conflict, deoarece este vorba despre un stat care nu face parte din NATO.

„România participă la efortul comun al NATO, dar nu există în acest moment nicio decizie prin care România să trimită soldaţi în Ucraina sau în alte zone. Toate acetea se aprobă prin CSAT, se aprobă prin Parlamentul României.

Nicio acţiune de genul acesta nu se face aşa cum am văzut că scrie în mass-media. Deci, nu există nicio condiţie pentru asta.

Dacă aţi văzut, în ultimele zile, Secretarul General al NATO a anunţat foarte clar: indiferent de ce se întâmplă la graniţa Ucrainei, chiar dacă va fi o intervenţie militară, NATO nu răspunde militar pentru că nu poate, conform, tratatului Nord-Atlantic să răspundă decât acolo unde este vorba de o ţară NATO”, a declarat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina
Oficialul a confirmat că va avea loc o ședință CSAT, însă momentan este exclus ca România să intervină în vreun fel în zona Ucrainei. Ministrul Apărării susține că în ședință se vor discuta toate aceste detalii și apoi va putea oferi noi informații cu privire la poziția României față de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

„Este exclusă, în acest moment, o intervenţie a României, cu trupe sau cu echipamente, în zona Ucrainei.

Avem o şedinţă CSAT şi după şedinţă, cu siguranţă, o să putem vorbi în detaliu despre aceste lucruri”, a mai declarat Vasile Dîncu.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.