“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Fostul ministru al apărării, Vasile Dîncu, despre parteneriatul civil între homosexuali: „trebuie să constrângem societatea ca atunci când nu vrea să se schimbe, să accepte lucrurile pe care le-am acceptat cu toții prin tratate”

Vasile Dincu sare la gatul lui Marcel Ciolacu. Nu era normal ca FCSB sa joace in Ghencea. Isi asuma decizia

Fostul ministru al apărării, Vasile Dîncu, a declarat, miercuri, la Radio Românul, că premierul Marcel Ciolacu a folosit o ”expresie nepotrivită, nefericită”, atunci când a declarat că socieatea românească nu este pregătită să aplice decizia CEDO care obligă statul român la recunoașterea și protecția legală a cuplurilor formate din persoane de același sex. România nu este pregătită să accepte parteneriatul civil, a declarat premierul Marcel Ciolacu într-un interviu recent la Europa FM.

”A fost o expresie nefericită. E adevărat că nu este pregătită România pentru asta, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o pregătim noi. Este obligația noastră, a politicienilor”, a declarat Vasile Dîncu.

”Și eu cred, îl cunosc foarte bine pe Marcel Ciolacu, el nu a făcut o greșeală de atitudine. El este un om deschis, militează continuu să devenim moderni, occidentali, să înțelegem drepturile oamenilor indiferent de orientarea politică, ideologică, sexuală sau de altă  natură.

Expresia este una nepotrivită, nu a fost una fericită. E adevărat, poate că România nu e pregătită ca mentalitate să accepte noul din această perspectivă, dar nu poți să spui că nu este pregătită să accepte niște reguli impuse de CEDO. Aici este vorba de altceva.

Asta trebuie să facă și guvernul, asta trebuie să facă toate instituțiile, să pregătească societatea pentru viitor. În sensul că trebuie să constrângem societatea ca atunci când nu vrea să se schimbe, să accepte lucrurile pe care le-am acceptat cu toții prin tratate. Adică nu putem să fim o insulă. Vrem să ni se facă dreptate la CEDO, la Curțile Internaționale, și noi după aceea spunem că nu respectăm acest lucru. A fost o expresie nefericită.

E adevărat că nu este pregătită România pentru asta, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o pregătim noi. Este obligația noastră, a politicienilor. (…) Cu siguranță că va corecta, dacă s-a înțeles așa va corecta acest lucru într-un discurs mai amplu.

S-a gândit cu singuranță că noi ca mentalitate nu suntem….Noi suntem destul de patriarhali, suntem în același timp un stat laic, dar nu există nici o activitate în care să nu fie un sobor de preoți”, a declarat Vasile Dîncu la Radio Românul.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.