“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Se dă lege în România! Anunț pentru bărbații între 18 și 35 de ani

Breaking News Alert

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a explicat, miercuri seară, ce se întâmplă cu mobilizarea rezerviștilor din țara noastră. Totodată, acesta a precizat câți tineri s-au încris ca militari voluntari şi câţi bani vor primi.

Bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani se pot înscrie într-un stagiu militar voluntar
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a explicat că numai tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani și 35 de ani se pot înscrie într-un stagiu militar voluntar, în care timp de patru luni de zile vor sta în unitate, unde vor primi echipament gratuit și un venit lunar cuprins între 1.500 de lei și 2.000 de lei. În plus, există posibilitatea ca la terminarea stagiului militar să primească trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere.

În prezent, Vasile Dîncu speră ca în această toamnă să reușească să treacă prin Parlamentul României un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar.

„Am început două tipuri de proiecte. Este clar că după 1 ianuarie 2007 nu s-au mai făcut încadrări în Armată, rezerva a început să îmbătrânească, astăzi media rezerviştilor noştri este undeva la 50 de ani pentru că a trecut mult timp şi nu am mai împrospătat această rezervă. Astăzi sunt două proiecte.

Unul de rezervişti voluntari în care anul acesta suntem în perioada de încorporare pentru asta. Am schimbat condiţiile iniţiale pentru că legea a fost dată acum câţiva ani, nu am avut o mare adresabilitate pentru că erau o grămadă de restricţii. Cei care sunt rezervişti militari nu puteau să lucreze în străinătate, era o sumă destul de mică de compensare.

Rezerviștii voluntari vor primi un salariu lunar cuprins între 1.500 de lei și 2.000 de lei
„Avem o adresabilitate destul de bună. Anul acesta am scos peste 800 de locuri, avem deja înscrişi peste 1.200. Se vor mai înscrie probabil între timp, dar am găsit şi o altă formulă: aceea de stagiu militar voluntar, pentru că şi în urma acestui război am văzut prin reacţiile pe social media, pe TikTok, unde suntem foarte activi. Avem tineri în sistemul nostru de relaţii publice şi comunicare şi comunică destul de bine şi în aceste reţele de socializare ale tinerilor, există o dorinţă a oamenilor de a face totuşi o pregătire militară minimă.

Cred că în această toamnă o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Patru luni stai în unitate, în care ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă. Încă nu am stabilit exact care vor fi sumele. Ar putea să primească în jur de 1.500-2.000 de lei pe lună. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere”, a explicat ministrul Apărării Naționale, în cadrul emsiunii TV „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.