“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Anunțul care arunca IN AER scena politică. Apare o forță în România?

 

boom comic pop art art print poster a G 8828534 0 1

Vineri seara, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut o declarație la care puțini oameni se așteptau. Președintele Consiliului Național al PSD spune că este posibil ca social-democrații să candideze împreună cu liberalii la următoarele alegeri.

Ministrul Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a vorbit despre coaliția de guvernare formată din PSD-PNL-UDMR. El spune că nu se aștepta la o colaborare atât de bună cu liberalii și că această coaliție nu se va rupe nici anul acesta, nici anul viitor.

”Nu am văzut în Guvern nicio asperitate și nici un fel de diferență, partajare pe baza apartenenței politice a miniștrilor, pentru proiecte. Lucrăm împreună, miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR, de asemenea nu am avut niciodată vreun conflict. Premierul colaborează cu noi în mod egal, indiferent de partidul din care facem parte.

În afară de acest dialog de la distanță, care nu are substanță, dintre domnul Rafila și domnul Cîțu, care se referă la lucruri diferite. Unul este dintr-un parlament care se află acum în vacanță, și celălalt este din focul bătăliei cu pandemia”, spune Vasile Dîncu.

”Cred că în proxima ședință pe care o facem în coaliție vom rezolva cele mai importante teme, inclusiv cele care au făcut obiectul dezbaterii (dintre Rafila și Cîțu – n.red.), adică certificatul verde”, spune acesta.

Ministrul Apărării a adăugat că ”noi nu putem să facem o disoluție a celor două partide într-un program de guvernare, ci invers – trebuie să îmbogățim programul de guvernare prin programele noastre de partid”.

”Așa am făcut și când am negociat programul de guvernare, și cred că este un program bun, am reușit un echilibru. Până la urmă, există și o altă posibilitate de conflict viitor, sau de contradicții viitoare. Faptul că în teritoriu nu au început dezbaterile, este pentru că noi nu am impus să se facă alianțe acolo. În teritoriu urmează să se înțeleagă PSD cu PNL și cu UDMR. Acolo vor apărea din nou dezbateri, cu siguranță”, spune acesta.

Vasile Dîncu a anunțat o posibilă candidatură comună
De asemenea, președintele Consiliului Național al PSD a declarat vineri seara că există posibilitatea de a candida împreună cu PNL.

”Am găsit, deci, o destul de bună colaborare. Ceea ce ne lipsește încă, și cu siguranță că o s-o câștigăm în timp dacă și colegii liberali vor merge la asta, noi nu avem în România o cultură a colaborării”, spune acesta.

”Ține de parcursul pe care îl vom face în acești 2, 3 ani până la alegeri, dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată – și așa este bine – ne păstrăm fiecare identitatea noastră”, spune el, adăugând că această coaliție nu se va rupe anul acesta și nici în 2023.

Totodată, Vasile Dîncu a declarat că nu se aștepta la o astfel de colaborare, subliniind că inițial i se părea că o să fie greu să lucreze împreună.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.