“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Pericol lângă România! O spune chiar ministrul Apărării: Se apropie foarte mult

O nava ruseasca din Marea Neagra opreste circulatia spre Ucraina. Vasele sunt somate sa se intoarca

Ministrul Apărării a vorbit sâmbătă, 16 iulie, despre navele rusești care patrulează în apropierea platformelor din Marea Neagră. Astfel, Vasile Dîncu a subliniat că există momente când acestea „se apropie foarte mult”.

Pericol lângă România! O spune chiar ministrul Apărării: Se apropie foarte mult
Așadar, ministrul Apărării a spus că există momente în care nave militare rusești se apropie de zona economică exclusivă a României din Marea Neagră.

În schimb, Vasile Dîncu a subliniat că nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanșarea unui conflict.

„Există momente în care se apropie foarte mult de zona exclusivă, sunt metode prin care Rusia încearcă, alături de războiul hibrid pe care îl are în acest moment faţă de ţările din flancul estic, faţă de Europa, încearcă să creeze o stare de nelinişte, încearcă să-şi arate forţa în Marea Neagră. Nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanşarea unui conflict”, a declarat Vasile Dîncu la Antena 3.

De asemenea, ministrul a subliniat și că Armata Română face parte din NATO, iar flancul estic „a fost echilibrat foarte mult şi în partea de sud, aşa cum era partea de nord”.

„Armata Română face parte din NATO aşa cum vedeţi pe teritoriul României şi flancul estic a fost echilibrat foarte mult şi în partea de sud, aşa cum era partea de nord, Marea Neagră este egala Mării Baltice în acest moment. Avem în acest moment o responsabilitate comună şi Armata Română ca parte a NATO alături de aliaţi ar putea să facă faţă la orice agresiune”, a completat ministrul Apărării.

Anunțul făcut de Comandantul Grupului de luptă NATO din România
Colonelul Christophe Degand, comandantul Grupului de luptă NATO din ţara noastră, condus de Franţa în calitate de naţiune-cadru, a declarat joi că batalionul său are misiunea principală de descurajare, dar este pregătit „pentru orice”.

Acesta a participat la recepţia de Ziua Franţei găzduită la misiunea diplomatică din Bucureşti. El a menţionat că o parte dintre militarii Grupului sunt la Cincu, iar altă parte, la Mihail Kogălniceanu.

„Misiunea este să contribuim la descurajarea şi apărarea graniţei de est a Europei. Am fost primiţi cu căldură aici şi toate activităţile pe care le avem alături de colegii români arată pregătirea lor. Românii ne susţin”, a spus Degand.

El a afirmat că batalionul este pregătit pentru „orice”.

„Suntem aici să ajutăm la descurajarea oricărui atac, dar, dacă este cazul, suntem pregătiţi să apărăm. Asta este misiunea noastră. Suntem pregătiţi pentru orice. Ne antrenăm intens cu partenerii români şi din NATO”, a precizat Degand.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.