GENERAL

Profeția lui Traian Băsescu s-a adeverit! Anunțul făcut în direct

Profeția lui Traian Băsescu s-a adeverit! Anunțul făcut în direct 
În ediția de luni, 22 august, a emisiunii „România lui Cristache” de pe canalul de YouTube al EVZ Capital a fost invitat nimeni altul decât ministru Apărării Naționale (MApN), Vasile Dîncu.

În cadrul acestei emisiuni, care poate fi vizualizată integral pe canalul oficial de YouTube, ministrul Apărării Naționale (MApN) a discutat despre mai multe subiecte precum remanierile vehiculate în Guvern și cât de pregătită este România să țină piept unei eventuale escaladări a conflictului dintre Federația Rusă și Alianța Nord-Atlantică (NATO).

De asemenea, printre subiectele abordate a fost și cel al Mării Negre, despre care jurnalistul Ionuț Cristache a anunțat că ideea de „Marea Neagră lac rusesc” a apărut încă din perioada în care fostul președinte, Traian Băsescu ocupa fotoliul de la Cotroceni. Jurnalistul amintește că atât fostul președinte al României, cât și consilierii săi au avertizat cu privire la un astfel de scenariu. Drept urmare, profeția lui Traian Băsescu s-a adeverit.

Pe acest fond, ministrul Apărării Naționale (MApN), Vasile Dîncu, spune că România promovează de peste două decenii ideea că Marea Neagră este un punct strategic important.

Marea Neagră nu mai este un vecin bun pentru România
Pe de altă parte, oficialul român a mai declarat că Marea Neagră nu mai este „un vecin bun” pentru țara noastră, făcând referire, de fapt, la spusele lui Nicolae Iorga.

„România a avut, din punctul acesta de vedere, a avut o primordialitate în ceea ce privește considerarea Mării Negre ca o zonă foarte importantă. Evident că era important pentru noi acest lucru, dar analizele noastre ai fost corecte. România promovează cu adevărat, de peste 20 de ani, Marea Neagră ca fiind punct important strategic.

De multă vreme nu mai credem ceea ce spunea Nicolae Iorga că singurul vecin al nostru, cel mai bun vecin al nostru este Marea Neagră, nici Marea Neagră nu mai este un vecin bun și am văzut acest lucru. Acesta este un câștig al diplomației noastre.

Sigur că acest război a confirmat câteva lucruri și, tot ca lecții, în primul rând, o lecție pe care a primit-o Europa, aceea că trebuie să te organizezi (…)”, spune ministrul Vasile Dîncu.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.