S-a aflat acum. Vladimir Putin și-a ieșit din minți! Ce a făcut liderul de la Kremlin SURSE

Un cunoscut jurnalist rus de investigații a scos la iveală mai multe detalii legate de ultimele decizii luate de liderul de la Kremlin. Potrivit acestuia, președintele Rusiei a plasat în arest mai multe persoane din serviciile secrete ruse.

Jurnalistul rus de investigații Andrei Soldatov notează pe contul său de Twitter că Vladimir Putin a ordonat ca mai multe nume importante din conducerea serviciilor secrete ruse să fie plasate în arest la domiciliu.

Acesta mai spune că liderul de la Kremlin nu este mulțumit de cum decurge campania militară din Ucraina, subliniind, de asemenea, că persoanele plasate în arest la domiciliu ar fi trebuit să destabilizeze țara condusă de Volodimir Zelenski.

“Putin pare să fie cu adevărat nemulțumit de FSB în urma invaziei din Ucraina: a atacat 5 Service SOiMS (filiala de informații externe a FSB în Ucraina). Serghei Beseda, șeful Serviciului, și adjunctul său Bolukh, al doilea în ierarhie, au fost plasați în arest la domiciliu, potrivit surselor mele din interior”, scrie pe Twitter jurnalistul Andrei Soldatov.

Citiți și:  ALERTA Kremlinul amenință cu ruperea relațiilor dintre SUA și Rusia

Vladimir Putin i-a demis
De asemenea, există informații preluate de presa internațională care spune că liderul de la Kremlin a demis opt generali, asta după ce operațiunea specială din Ucraina nu a mers conform planului.

Presa internațională relatează că deciziile lui Vladimir Putin au fost luate din cauză că acesta este furios din cauza informațiilor eronate și a strategiilor ineficiente, care au dus la o serie de înfrângeri pentru țara sa.

Oleksiy Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova încearcă să-și schimbe strategia după ce tentativa sa de „șoc și uimire” a căzut.

Rusia va primi voluntari din Orientul Mijlociu pentru a lupta împotriva Ucrainei
Președintele rus Vladimir Putin a dat vineri undă verde pentru a aduce mii de luptători din Orientul Mijlociu pentru a lupta împotriva Ucrainei. Decizia Moscovei de a trimite „voluntari” în Ucraina intervine după ce Pentagonul acuzase Rusia că recrutează mercenari sirieni cu experienţă în gherila urbană pentru a lupta în Ucraina, transmite Reuters.

Citiți și:  ALERTA Putin le cere VECINILOR Rusiei să nu escaladeze tensiunile

La o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că există 16.000 de voluntari în Orientul Mijlociu care sunt gata să vină să lupte alături de forțele susținute de Rusia în regiunea separatistă Donbass din estul Ucrainei.

„Dacă vedeți că există acești oameni care vor din proprie inițiativă, nu pentru bani, să vină să ajute oamenii care trăiesc în Donbass, atunci trebuie să le oferim ceea ce își doresc și să îi ajutăm să ajungă în zona de conflict”, a declarat Putin.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *