“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Putin şi-a adus “servieta nucleară” la înmormântarea lui Vladimir Jirinovski

62252714

Vladimir Putin a adus “servieta nucleară” la înmormântarea politicianului rus Vladimir Jirinovski. Ceremonia funerară a avut loc vineri, în Catedrala din Moscova, în vreme ce luptele continuă în Ucraina în cea de-a 44-a zi de război.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi-a făcut apariţia la înmormântarea politicianului Vladimir Jirinovski însoţit de un bărbat în costum negru. Acesta îl urma pe liderul de la Kremlin la câţiva paşi distanţă, cărând un obiect care le-a dat fiori multora: “servieta nucleară”, care poate declanşa în orice moment un atac devastator. Momentul a fost importalizat şi preluat, ulterior, de presa occidentală.

Multimea a păstrat distanţa faţă de preşedintele rus, care a adus un omagiu lângă sicriul lui Vladimir Jirinovski, decedat de COVID la 75 de ani. Acesta s-a închinat şi a depus un buchet de trandafiri roşii lângă coşciug. Potrivit Daily Mail, gestul oamenilor arată că Putin se teme de o eventuală tentativă de asasinat. De altfel, luna trecută au apărut informaţii potrivit cărora liderul de la Kremlin şi-a concediat întregul personal, pentru a evita să fie otrăvit. Jurnalistul Craig Copetas susţine că 1.000 de persoane au fost date afară de la Kremlin, iar potrivit publicației The Daily Beast, Vladimir Putin are oameni care îi gustă din mâncare înainte de a o consuma.

Cine a fost Vladimir Jirinovski
Politicianul rus Vladimir Jirinovski a murit la 75 de ani, bolnav de COVID-19. Coronavirusul i-ar fi fost fatal, deşi s-a vaccinat de 8 ori începând cu luna ugust a anului 2020. Jirinovski dezvăluise anterior data exactă a declanşării invaziei ruse în Ucraina. Pe 27 decembrie a prezis că 2022 ”nu va fi un an paşnic, ci va fi anul în care Rusia va redeveni o putere”. A fost internat în stare gravă, pe 2 februarie, la şase săptămâni după acest anunţ.

Un politician vocal, dar nu împotriva lui Putin, Jirinovski a fost o figură majoră a vieţii politice ruse după căderea fostei Uniuni Sovietice, în 1991, relatează news.ro. El a candidat în aproape toate alegerile prezidenţiale din Rusia modernă, iar Partidul său Liberal Democrat (LDPR, extremă dreapta) a fost reprezentat mereu în instanţe locale şi naţionale. Diatribele, impulsurile războince şi apariţiile sale improbabile sunt cele care rămân în memoria ruşilor – între altele aruncarea apei dintr-un pahar într-o dezbatere, insultarea adversarului sau bătăi în sediul Parlamentului cu un deputat.

Sursa: observatornews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.