Putin: „Sancțiunile Occidentului seamănă a declarație de război!”

Președintele rus Vladimir Putin a spus că sancțiunile impuse Rusiei și elitelor politico-financiare din această țară sunt asemănătoare unei declarații de război.

Potrivit Sky News, Putin a făcut acest comentariu sâmbătă, la televiziunea rusă de stat.

El a reluat teza conform căreia Rusia vrea ca Ucraina să fie „demilitarizată, denazificată” și neutră.

Pe de altă parte, liderul rus a dezmințit că ar vrea să impună legea marțială în țară.

BBC notează că președintele a participat la o întâlnire cu personalul însoțitor de zbor al companiei Aeroflot.

Aparatele ruse nu mai au voie să zboare în Europa, din cauza sancțiunilor atrase de invazia rusă în Ucraina.

Putin a spus că o instituire a legii marțiale ar urma să fie decisă „doar în cazuri de agresiune externă, în zone specificate, cu activitate militară”.

Citiți și:  ÎPS Teodosie: "Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine” / "Vladimir Putin nu-i negru cum îl prezintă toată lumea”

„Însă nu avem o astfel de situație și sper să nu avem vreo astfel de situație”, a estimat el.

Instituirea legii marțiale înseamnă suspendarea legilor civile și preluarea, de către armată, a funcțiilor guvernamentale.

Președintele rus a mai spus că există alte tipuri de stări de urgență, care pot fi activate în cazul unei „amenințări externe pe scară largă”, însă nu intenționează să instituie astfel de măsuri.

Presa internațională a relatat că mulți ruși au ales să plece din țară cu mașina sau cu trenul – singurele căi la îndemână, după instituirea sancțiunilor – de teamă că Vladimir Putin va institui legea marțială.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin acuză vestul de „banditism”
Înainte ca Putin să compare, sâmbătă, sancțiunile economice occidentale cu o declarație de război, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a acuzat Occidentul de „banditism”.

Citiți și:  Avertisment apocaliptic din SUA: Rusia plănuieşte un mare exerciţiu cu arme nucleare. S-ar putea întâmpla simultan cu invazia Ucrainei

Potrivit Sky News, Peskov a spus că Occidentul este angajat în „banditism economic” împotriva Rusiei și că Moscova va răspunde la sancțiunile economice.

„Lumea este prea mare pentru ca Europa și America să izoleze o țară, cu atât mai mult o țară atât de mare ca Rusia. Sunt mult mai multe țări în lume”, a adăugat el.

Peskov a mai estimat spus că, dacă SUA vor impune sancțiuni asupra exporturilor de energie ale Rusiei, piețele globale de energie vor fi „zguduite”.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.