ULTIMA ORA Putin face marea schimbare in regiunea Ucrainei

Vladimir Putin încearcă să-și întărească stăpânirea asupra regiunii Ucrainei schimbând astăzi moneda în rubla rusă. Mai exact, liderul de la Kremlin încearcă să schimbe moneda folosită în regiunea Herson din Vladimir Putin grivna ucrainiana în rublă rusă, informează Ministerul Apărării din Marea Britanie.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor despre situația din Ucraina, Ministerul Apărării din Marea Britanie a avertizat că Rusia a căutat să își legitimeze controlul asupra orașului și a zonelor învecinate prin instalarea unei administrații pro-ruse. Această administrație a anunțat trecerea de la grivna ucraineană la rubla rusă.

Tranziția urmează să aibă loc de astăzi
Ministerul Regatului Unit a spus că astfel de declarații din partea acestei administrații ruse din Herson indică intenția Rusiei de a exercita o influență pe termen lung în zonă.

Citiți și:  Putin a semnat DECRETUL! Anunţul zilei de la Moscova

Actualizarea spunea: „De când a capturat orașul sudic Herson la începutul lunii martie, Rusia a căutat să își legitimeze controlul asupra orașului și a zonelor învecinate prin instalarea unei administrații pro-ruse”.

Declarațiile recente ale administrației din Marea Britanie includ şi ideea că ar fi „imposibilă” o revenire la controlul ucrainean și anunță că vor fi tranzițiile monedelor de la hrivna ucraineană la rubla rusă. Grivna sau hrivna este moneda națională a Ucrainei din 1996.

„Rubla rusă urmează să fie folosită în Herson începând de astăzi”
„Aceste declarații indică probabil intenția Rusiei de a exercita o influență politică și economică puternică în Herson pe termen lung. Controlul durabil asupra Hersonului și a legăturilor sale de transport va crește capacitatea Rusiei de a-și susține avansul către nord și vest și va îmbunătăți securitatea controlului Rusiei asupra Crimeii”, se mai arată în informarea ministerului britanic, citat de Express.

Citiți și:  Rusia e în stare de șoc. Anunțul venit de la Kremlin

Pe de altă parte Putin este îngrijorat cu disperare de un complot de lovitură de stat. Acesta este din ce în ce mai „îngrijorat” de o lovitură de stat, deoarece un număr misterios de voci din propriul său cerc sugerează că există „ zvonuri despre oameni care ar putea să-l oprească” pe președintele rus.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.